CARSNEWS
AUTONEWS

Ετοιμάζεται το νέο Lexus IS με πολύ διαφορετικό look!

Έφτασε η ώρα της ανανέωσης και για το Lexus IS και θα μπορούσαμε να πούμε πως άργησε κιόλας. Τα 7 χρόνια που κυκλοφορεί η τρέχουσα γενιά μπορεί να μην ήταν πολλά κάποια άλλη εποχή αλλά τώρα, με τους ρυθμούς που εξελίσσεται η τεχνολογία, ένα μοντέλο 7-ετίας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους νεότερους αντιπάλους του. Η Lexus το γνωρίζει πολύ καλά αυτό αλλά έπρεπε να είναι απολύτως σίγουρη πως το νέο IS θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δημιουργεί το σήμα της. Κρίνοντας από το γεγονός ότι η παρουσίαση της 4ης γενιάς είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιουνίου, μπορούμε να πούμε ότι μάλλον είναι σίγουρη τώρα.

Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι ότι δεν γνωρίζουμε πρακτικά τίποτα για το νέο Lexus IS και η ιαπωνική μάρκα δεν έχει απολύτως καμία διάθεση να μοιραστεί μαζί μας οτιδήποτε σχετικό. Δεν γνωρίζουμε ούτε καν σε ποια πλατφόρμα θα βασίζεται καθώς άλλα δημοσιεύματα έλεγαν ότι το IS θα μεταπηδήσει στην πιο σύγχρονη, TNGA-L αρχιτεκτονική και άλλα ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ίδια με  τώρα. Οι κινητήρες θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την πλατφόρμα αλλά ούτε εδώ υπάρχει συμφωνία με κάποιους να αναφέρουν ότι η κορυφαία, IS F έκδοση θα κινείται χάρη σε έναν V8 και κάποιους άλλους να γράφουν ότι θα επιστρατευθεί ο twin-turbo V6 με χωρητικότητα 3,5 λίτρων και απόδοση της τάξης των 415 περίπου ίππων. Αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια όμως, είναι ότι το νέο Lexus IS θα κινηθεί σε πιο… upmarket περιοχές, κάτι που η εταιρία είναι μάλλον υποχρεωμένη να κάνει έπειτα από την κατάργηση του GS.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Hyundai Tucson. Σχεδιαστική επανάσταση!

cars

Η Genesis λανσάρεται στην Ευρώπη το καλοκαίρι.

cars

Έρχεται κορυφαία Cayenne με 640 ίππους.

cars

Το Subaru Forester και με turbo κινητήρα 1,8 λίτρων!

cars

Ford Mustang Mach-E. Ένα ηλεκτρικό με ψυχή!

cars

«Επίμονη έκκληση» από τον πάπα Φραγκίσκο για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Bury

Η Ford επενδύει $1 δις στη Ν. Αφρική για το νέο Ranger.

cars

Καθυστερεί η δίκη του γερουσιαστή Μενέντεζ λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας της συζύγου του

cars

Αυτό το Mini Convertible θα είναι και το τελευταίο;

cars