CARSNEWS
AUTONEWS

Ζήτησε κανείς χώρους; Τα VW Golf Variant και Alltrack είναι εδώ!

Η οικογένεια του νέου Volkswagen Golf μεγαλώνει, με την γερμανική εταιρία να προσθέτει σε αυτήν τις Variant και Alltrack εκδόσεις που συμπληρώνουν την υπάρχουσα γκάμα προσφέροντας μεγαλύτερους χώρους για όποιους το επιθυμούν. Το βασικότερο σημείο στην “μεταμόρφωση” του Golf σε… Variant, είναι η αύξηση του μήκους στα 4,63 μέτρα και αυτό σημαίνει ότι το νέο Golf station wagon είναι 66 χιλιοστά μεγαλύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά, με το μεγαλύτερο μέρος να προέρχεται από την αύξηση του μεταξονίου στα 2,68 μέτρα ( 38 χιλιοστά).

Έτσι, το νέο Golf Variant προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερο χώρο αποσκευών σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά: 611 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στην θέση τους και 1.642 με τα καθίσματα αναδιπλωμένα. Εκεί, στον χώρο αποσκευών δηλαδή, βρίσκουμε και τους συνηθισμένους γάντζους για το στερέωμα των πραγμάτων που τοποθετούνται και τις (προαιρετικές σε κάποιες εκδόσεις) πρίζες 12V και 230V. Προαιρετικό είναι και η ηλεκτρική πίσω πόρτα που μπορεί να ανοίξει με το πέρασμα του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό, το Variant είναι πανομοιότυπο με το Golf hatchback μέχρι την δεύτερη κολώνα ενώ από εκεί και πίσω, ο τρίτος όγκος έχει προστεθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργεί μία σπορ αίσθηση. Από την κεκλιμένη οροφή που καταλήγει σε μία πολύ μικρή και διακριτική αεροτομή, έως την προσθήκη ενός επιπλέον, μικρού παραθύρου που τονίζει την αίσθηση της ευρυχωρίας στην καμπίνα και “μικραίνει” οπτικά το πίσω μέρος του Golf Variant.

 

Η Alltrack έκδοση δε, προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε ένα συμβατικό station wagon και ένα crossover, προσθέτοντας στην εξίσωση την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προστατευτικά χαμηλά στην περίμετρο του αμαξώματος, standard σύστημα τετρακίνησης και νέους προφυλακτήρες μαζί με ορισμένα ειδικά για την περίσταση διακοσμητικά στο εσωτερικό. Μηχανικά, δεν περιμένουμε από τις Variant και Alltrack εκδόσεις να διαφοροποιούνται από αυτές του Golf hatchback αν και παραμένει ως ερωτηματικό αν θα είναι διαθέσιμες ως plug-In υβριδικές – κάτι που στο λανσάρισμα τους στην αγορά δεν ισχύει.

The post Ζήτησε κανείς χώρους; Τα VW Golf Variant και Alltrack είναι εδώ! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Mazda RX-Vision GT3 είναι ένα πανέμορφο, εικονικό αγωνιστικό!

cars

Lada Niva Bronto. Από τη Ρωσία με πολύ αγάπη!

cars

BYD ETP3 – Προσφέρει εξηλεκτρισμένες λύσεις στους επαγγελματίες

cars

Η Ford τιμά το παρελθόν με τις “Heritage Edition” Shelby GT350 και GT350R.

cars

Τάσος Ιορδανίδης: Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ήταν ο καλλιτεχνικός μου πατέρας και εκείνος με έβγαλε στον θεατρικό χάρτη

cars

Jeep Renegade & Compass Plug-in Hybrid. ¨Όλα όσα θέλετε να ξέρετε, μέσα σε ένα βίντεο

cars

Η Lamborghini θα απουσιάζει από την φετινή έκθεση στη Γενεύη!

cars

Το μαύρο διαμάντι της Bugatti είναι επιτέλους έτοιμο!

cars

Επαναμφανίζονται οι φήμες για ένα νέο, μικρό μοντέλο από την Lexus.

cars