CARSNEWS
NEW MODELS

Ζαλίζουν τα ποσά που κοστίζει η συντήρηση πανάκριβων supercars (Video)

Τα λεφτά (και δη τα πολλά λεφτά) δεν φέρνουν την ευτυχία. Σου αγοράζουν όμως πολλά supercars. Και σου επιτρέπουν να μην σε απασχολεί το σέρβις τους. Θα πει κανείς πόσο μπορεί να κοστίζει η “εξυπηρέτηση” μερικών τέτοιων αυτοκινήτων; 

Την απάντηση μας δίνει ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας στο real estate στην Καλιφόρνια, ονόματι Μanny Khosbin. Ο εν λόγω κύριος έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα και ακριβή συλλογή, μεταξύ των οποίων και μία μοναδική Bugatti Chiron Hermes. 

Ποιό είναι το κόστος για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της συλλογής. Πάρτε χαρτί και μολύβι. Τα πιο φθηνά σε κόστος είναι τα McLaren τα οποία απαιτούν μόλις 1.500 δολάρια ετησίως για αλλαγή λαδιών. Το ίδιο συμβαίνει και με την Porsche Carrera GT. H πέντε ετών Mercedes SLR McLaren χρειάζεται περίπου 35.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ η Pagani Huayra χρειάζεται και αυτή γύρω στα 8.000 δολάρια.

Στην κορυφή βέβαια βρίσκονται οι Βugatti. Κάθε αλλαγή λαδιών κοστίζει 22.000 δολάρια και τα λάστιχα που πρέπει να αλλάζονται κάθε τέσσερα χρόνια κοστίζουν 38.000 δολάρια το σετ. Σκεφτείτε το κόστος αυτό επί τρία, καθώς ο Khoshbin έχει τρεις Bugatti στην συλλογή του.

Το κόστος καθαρισμού της συλλογής είναι 750 δολάρια την εβδομάδα, κάτι που ανεβάζει το κόστος στα 39.000 δολάρια τον χρόνο! Η ετήσια ασφάλισή τους κοστίζει περί τα 100.000 δολάρια, η αποθήκευσή τους ακόμα παραπάνω (κάπου στα 180.000 δολάρια), ενώ σ’ αυτά προστίθενται και κάποια πανάκριβα δημοτικά τέλη για το γκαράζ του.

Το συνολικό νούμερο που υπολογίζει ο ιδιοκτήτης της συλλογής φθάνει τα 441.000 δολάρια, αν και όπως είναι φυσικό για τόσο πλούσιους, κάπου θα έχουν χαθεί στο μέτρημα μερικές ακόμα χιλιάδες. Πατήστε το play και δείτε τον αναξιοπαθούντα αυτό κύριο να μας διηγείται τον πόνο του μισού εκατομμυρίου δολαρίων τον χρόνο για να συντηρήσει μερικές πανάκριβες λαμαρίνες. Και πάνω απ’ όλα την ματαιοδοξία του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτά είναι τα μυστικά πρωτότυπα της Bugatti!

cars

Κληρώνει για την επένδυση της VW στην Ελλάδα – Εκτός χάρτη η Θάσος

cars

Αυτό το Juke με τα 700 άλογα δεν είναι αθώο και δεν το κρύβει καθόλου

cars

Περισσότερη αποκάλυψη για το νέο Opel Mokka (Video)

cars

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Citroen C4!

cars

Το Honda S2000 επιστρέφει με επετειακή έκδοση

cars

Lexus RX απογειώνεται και καταστρέφεται σε αυτοσχέδιο αγώνα (Video)

cars

«Θα ξαναδούμε τον Michael Schumacher»

cars

VW Golf GTI: Η ιστορία πίσω από το κόκκινο σιρίτι – Μέρος B’

cars