CARSNEWS
NEW MODELS

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα για όλους από τη Volkswagen

Η πρόσφατη έλευση του ID.Buzz στην ελληνική αγορά, δίνει το στίγμα της Volkswagen που προσφέρει ένα ηλεκτρικό μοντέλο για κάθε ανάγκη, καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος απαιτήσεων.

Από το 2019 που με το ID.3 έκανε το μεγάλο βήμα στο «χορό» των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, οι εξελίξεις έχουν «τρέξει» και η VW έχει πλέον ολόκληρη ηλεκτρική γκάμα.

Αυτό έχει φέρει τη VW σε πλεονεκτική θέση, τοποθετώντας την ανάμεσα στις εταιρείες με τις πληρέστερες γκάμες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με τα τέσσερα μοντέλα της, η VW αυτή τη στιγμή καλύπτει κάθε ανάγκη, προσφέροντας ως βάση το μικρό οικογενειακό ID.3.

Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω σε SUV, τα ID.4 και ID.5 έρχονται να δώσουν απαντήσεις, ενώ με το ID.Buzz, η VW «κλείνει το μάτι» και σε όσους θέλουν το μέγιστο των χώρων, με το πρώτο ηλεκτρικό επιβατικό MPV. Όλα, με την κορυφαία τεχνολογία στην υπηρεσία του οδηγού και των επιβατών, σε ότι έχει να κάνει με τις δυνατότητες διασύνδεσης και συνδεσιμότητας.

Volkswagen ID.3

Το ΙD.3 έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά την εμπορική του σταδιοδρομία και στην χώρα μας, έχοντας μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων και ισχύος. Οι τρείς εκδόσεις χωρητικότητας της μπαταρίας στις 45, 58 και 77 kWh, «αντανακλούν» στα αντίστοιχα επίπεδα ισχύος, 145, 150 και 204 ίππων. Αντίστοιχα, η αυτονομία με μια φόρτιση, κυμαίνεται από τα 348 έως τα 552 χιλιόμετρα.

Το ποιοτικό του εσωτερικό, διαμορφώνει ένα πολύ φιλόξενο περιβάλλον που συνδυάζει την ευρυχωρία με την άνεση, προσφέροντας παράλληλα και την κορυφαία διάκριση πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, σε ότι έχει να κάνει με την προστασία των επιβατών και των πεζών σε περίπτωση ατυχήματος.

Volkswagen ID.4

Είναι το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό της VW και έχει μια καμπίνα στην οποία επιδεικνύεται ένας νέος χαρακτήρας. Η ευρυχωρία που προκύπτει από το μικρό όγκο του ηλεκτροκινητήριου συστήματος, είναι πραγματικά αξιοζήλευτη.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός του ID.4 υπογραμμίζει την αίσθηση ευρυχωρίας, με τις ρέουσες απαλές γραμμές που προσδιορίζουν ξεκάθαρα τους όγκους και τα σχήματα μέσα στην καμπίνα.

Με μπαταρία χωρητικότητας 77kWh, η αυτονομία που προσφέρει το ID.4 μεταξύ των φορτίσεων, φτάνει έως και τα 520 χιλιόμετρα.

Κατά το λανσάρισμα του μοντέλου στην ελληνική αγορά, οι δύο εκδόσεις του 1st και 1st Max, εμφανίζονται με μήκος 4,58 μέτρα και τροφοδοτούνται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο μπροστά από τον πίσω άξονα τους τροχούς του οποίου κινεί με 204 ίππους και 310 Nm ροπής.

Volkswagen ID.5

Η coupe εκδοχή του ID.4 προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση σε όσους θέλουν να έχουν κάτι πιο δυναμικό στα χέρια τους. Οι διαφορές από το ID.4 εντοπίζονται από τη μεσαία κολώνα του αμαξώματος και πίσω.

Οι διαστάσεις παραμένουν σχεδόν ίδιες για το αμάξωμα αλλά και το μεταξόνιο, καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα εφαρμογή της πλατφόρμας ΜΕΒ.

Εκεί που παρατηρείται η μεγαλύτερη διαφορά, είναι στο χώρο των αποσκευών, που εδώ έχει όγκο 549 λίτρων (543 είναι στο ID.4). Για τους επιβάτες, οι χώροι παραμένουν κορυφαίοι.

Η πιο sport διάθεση του ID.5, εμφανίζεται και στο δρόμο μέσω της πιο σφιχτής ανάρτησης, όπου ο οδηγός μπορεί να εκμεταλλευτεί αποτελεσματικά και εύκολα τους 204 ίππους της έκδοσης με τη μπαταρία των 77 kWh.

Volkswagen ID.Buzz

Το ID.Buzz είναι ο τρόπος που έχει ανακαλύψει η VW να «κλείνει το μάτι» στο παρελθόν της, όντας ένα 100% σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που απαντά με πειστικό τρόπο στα καίρια ερωτήματα του σήμερα.

Η «χαμογελαστή» του εμφάνιση το καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμο και οικείο, ενώ την ίδια στιγμή είναι αντικειμενικά μοναδικό. Με το μήκος του να είναι ελάχιστα πάνω από τα 4,71 μέτρα, το ID.Buzz είναι ξεκάθαρο πως προορίζεται για όσους θέλουν τους μεγαλύτερους χώρους.

Με πρόσβαση στην καμπίνα από τις συρόμενες πίσω πόρτες, το νέο ηλεκτρικό της VW είναι ότι πιο πρακτικό μπορεί να συναντήσει κανείς. Παράλληλα είναι και ιδιαίτερα αεροδυναμικό με συντελεστή Cd: 0,29, που βοηθά τόσο στον περιορισμό του θορύβου κατά την κίνηση με αυξημένη ταχύτητα, όσο και στη «συγκράτηση» της κατανάλωσης.

Το πορτμπαγκάζ με την τεράστια ηλεκτρική πόρτα έχει χωρητικότητα που ξεκινά από τα 1.121 λίτρα και φτάνει με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, στα 2.205 λίτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Volkswagen ID.3: Οι 10 λόγοι για να σκεφτείς σοβαρά το ηλεκτρικό

VW ID.4: Σαλόνι με θέα στο αύριο

Δοκιμή: VW ID. Buzz

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Related Articles

Αυτές είναι οι προδιαγραφές του πανίσχυρου Mazda 3 Turbo

cars

Η Nissan βλέπει ανάκαμψη στις αρχές του 2021

cars

Κίνηση: Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην κάθοδο της Αθηνών-Λαμίας και την Κηφισίας

cars

Η πανδημία του κορωνοϊού θα καθυστερήσει την παρουσίαση των νέων Ferrari

cars

Τετρακίνητο Mazda MX-5 από τη… Subaru

cars

Aptera: Το ηλεκτροκίνητο που καταργεί τη φόρτιση

cars

Μια σύγχρονη και αμιγώς ηλεκτροκίνητη BMW 1602 (Video)

cars

Πρώτη επαφή με το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer

cars

Το 2024 έρχεται ο αντικαταστάτης της McLaren P1

cars