CARSNEWS
MOTONEWS

Ηλεκτρικά ποδήλατα: Αυτή είναι η χρήση τους

Ηλεκτρικά ποδήλατα: Αυτή είναι η χρήση τους
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/3/2023

Σε πάνε παντού στην πόλη ή το βουνό, τα χρησιμοποιείς για άσκηση, ως προσωπικό μέσο καθημερινής μετακίνησης ή σαν επαγγελματικό εργαλείο. Ότι κι αν κάνεις υπάρχει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που θα καλύψει τις ανάγκες σου.

Με την κίνηση στους δρόμους να έχει φτάσει σε απελπιστικά επίπεδα, η επιλογή ενός αυτοκινήτου για την καθημερινή μετακίνηση έχει μετατραπεί σε λύση για γερά νεύρα και πρέπει να έχεις μπόλικο χρόνο για χάσιμο. Με μια μοτοσυκλέτα γλιτώνεις σίγουρα χρόνο, άλλα αν ψάχνεις μία «ψαγμένη» λύση που θα σου επιτρέψει να έχεις και άλλα οφέλη τότε το θέμα αλλάζει. Κάπου εδώ λοιπόν μπαίνει στην εξίσωση το ηλεκτρικό ποδήλατο αφού μπορείς να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις σχεδόν με μηδενικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να επιλέξεις να κάνεις από ήπια άσκηση ως διαλειμματική προπόνηση για τους πιο έμπειρους. Η υποβοήθηση σου επιτρέπει να φτάσεις στον προορισμό σου χωρίς να κουραστείς, ανεξάρτητα από το επίπεδό σου, δηλαδή μπορείς να πας ακόμα και στη δουλειά σου χωρίς να ιδρώσεις. Η εξέλιξη των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια και πλέον στην αγορά έχουμε διάφορα είδη για κάθε χρήση εντός ή εκτός πόλης, ακόμα κι επαγγελματική.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Πας στη δουλειά σου «ατσαλάκωτος» και κάνεις γυμναστική ταυτόχρονα

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης είναι δικαίως η πιο δημοφιλή κατηγορία για καθημερινή μετακίνηση και ίσως αυτή με τις περισσότερες επιλογές από πλευράς πλαισίου και αρχιτεκτονικής. Όλα όμως έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που κάνουν πιο εύκολη τη συμβίωσή μαζί τους. Η θέση οδήγησης είναι αρκετά όρθια και ξεκούραστη με το τιμόνι να είναι πιο «κλειστό» και πιο κοντά στον κορμό σου. Ο σκελετός είναι έτσι διαμορφωμένος στο κέντρο του, ώστε να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση, ενώ βλέπουμε συχνά το ίδιο ηλεκτρικό ποδήλατο να βγαίνει και σε γυναικεία έκδοση, όπως το

Italwin Trend

, χωρίς δηλαδή οριζόντια δοκό. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα για αστική χρήση, είναι συνήθως εφοδιασμένα με εμπρός και πίσω φώτα από το εργοστάσιο, ώστε να βλέπεις και να φαίνεσαι τη νύχτα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν κάποιο κάλυμμα στην αλυσίδα και λασπωτήρες για να μη λερώσεις τα ρούχα σου. Χρησιμοποιούνται μεγάλης διαμέτρου τροχοί για βελτιωμένη σταθερότητα και άνεση, με λεπτά ελαστικά για μικρότερη αντίσταση κύλισης. Οι κατασκευαστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι συχνά η ποιότητα των δρόμων δεν είναι ιδανική, οπότε εφοδιάζουν τα ποδήλατά τους με εμπρός ανάρτηση μικρής διαδρομής που απορροφά τους κραδασμούς, προσφέροντας άνεση. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης είναι ειδικά σχεδιασμένα και εξοπλισμένα ώστε να μπορούν να σε μετακινήσουν εύκολα και με ασφάλεια. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης, είναι ξεκάθαρο ότι αποτελούν ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να πάει από και προς τη δουλειά του, κάνοντας ταυτόχρονα γυμναστική. 

Με σπαστό φτάνεις σε κάθε γωνιά της πόλης και το έχεις παντού μαζί σου

Τα σπαστά ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ουσιαστικά μια υποκατηγορία ποδηλάτων πόλης, αν και όπως θα δούμε παρακάτω έχουν πλέον ευρύτερο πεδίο χρήσης. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι «διπλώνουν» ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο για να μπορείς να τα μεταφέρεις εύκολα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πρακτικά να φτάνεις σε κάθε γωνιά της πόλης. Ο μικρός χώρος που καταλαμβάνει ένα σπαστό ποδήλατο όταν είναι διπλωμένο, σου επιτρέπει να το βάζεις στο ασανσέρ και να το έχεις μέσα στο σπίτι ή το γραφείο σου, οπότε δεν θα είναι εκτεθειμένο στο δρόμο, ούτε θα πρέπει να ψάχνεις τρόπους για να αποφύγεις την κλοπή. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να το φορτώσεις στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και να το έχεις μαζί σου στις διακοπές ή σε κάποια εξόρμηση του Σαββατοκύριακου. Και εδώ ακριβώς μπαίνουν στο παιχνίδι τα σπαστά ποδήλατα παντός εδάφους σαν το

Wayel Hello

, που έχουν εμπρός ανάρτηση και χοντρά ελαστικά που σου επιτρέπουν να κινηθείς με ασφάλεια και άνεση ακόμα και στο χώμα.

Σχάρες και αποθηκευτικοί χώροι κάνουν το ηλεκτρικό ποδήλατο επαγγελματικό εργαλείο

Ο συνεχώς αναπτυσσόμενος χώρος των μεταφορών και της διανομής δεν θα μπορούσε παρά να προσελκύσει τους κατασκευαστές ηλεκτρικών ποδηλάτων, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει να παρουσιάζουν τις δικές τους επαγγελματικές επιλογές για ιδιώτες και εταιρείες που θέλουν να διαφέρουν και να παρέχουν φιλικές προς το περιβάλλον υπηρεσίες. Μην ξεχνάμε πως στο εξωτερικό, η διανομή με ποδήλατο (πόσο μάλλον με ηλεκτρικό ποδήλατο) είναι ευρέως διαδεδομένη με πολύ μεγάλη απόδοση. Στην πιο εξειδικευμένη μορφή τους, τα επαγγελματικά ηλεκτρικά ποδήλατα είναι έτσι διαμορφωμένα ώστε να  φιλοξενούν στο εμπρός ή το πίσω μέρος μεγάλο, ενιαίο αποθηκευτικό χώρο. Υπάρχουν βέβαια και πιο «συμβατικές» λύσεις, σαν το 

Italwin Nuvola

, που εφοδιάζονται με σχάρα εμπρός και πίσω, στην οποία μπορείς να δέσεις κάποιο κουτί μεταφοράς ή απευθείας τα αντικείμενα. Η ευελιξία ενός ποδηλάτου, η εύκολη στάθμευση παντού και το γεγονός ότι μπορεί να μπει σε πεζόδρομους και σοκάκια που δεν χωράει τίποτα άλλο, το καθιστά ιδανικό για delivery στο κέντρο της πόλης.

Γυμνάζεσαι και ελέγχεις την ένταση της άσκησης.

Για τους λάτρεις του βουνού και της περιπέτειας υπάρχει πληθώρα ηλεκτρικών ποδηλάτων βουνού για κάθε χρήση budget. Τα τρακτερωτά ελαστικά και οι αναρτήσεις (συχνά και στους δυο τροχούς) με τις μεγάλες διαδρομές σου επιτρέπουν να αντιμετωπίσεις δύσβατα μονοπάτια και κακοτράχαλους χωματόδρομους με χαρακτηριστική άνεση κι ευκολία. Ήταν ανέκαθεν ένα μέσο διασκέδασης και πλέον με τη συμβολή της ηλεκτροκίνησης και τις μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες, μπορείς να φτάσεις πιο μακριά και να ανακαλύψεις νέες διαδρομές. Μάλιστα τα διαφορετικά επίπεδα υποβοήθησης, επιτρέπουν στον οποιονδήποτε να κάνει μια βόλτα στο βουνό, ανεξάρτητα από το πόσο προπονημένος είναι, ενώ ο πιο έμπειρος αναβάτης έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει ο ίδιος την ένταση της άσκησης.

Πας στη δουλειά σου «ατσαλάκωτος» και κάνεις γυμναστική ταυτόχρονα

Με σπαστό φτάνεις σε κάθε γωνιά της πόλης και το έχεις παντού μαζί σου

Σχάρες και αποθηκευτικοί χώροι κάνουν το ηλεκτρικό ποδήλατο επαγγελματικό εργαλείο

Γυμνάζεσαι και ελέγχεις την ένταση της άσκησης.

Θα επέλεγες ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για καθημερινή μετακίνηση ή το θέλεις μόνο για βόλτα;


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Τι ακριβώς είναι η τεχνολογία ConVeX που παρουσίασε η Ducati στο CES 2019

cars

Honda CBR500R: Supersport με δίπλωμα Α2.

cars

Δύο θανατηφόρα τροχαία τα ξημερώματα στην Αττική: Νεκρός μοτοσικλετιστής στο Μαρούσι – Κατέληξε 21χρονη στον Ασπρόπυργο

cars

VIDEO: Αυτοκίνητο χτυπάει και καβαλάει μοτοσυκλέτα από τα .. νεύρα του

cars

Tinbot TB-RS1 – Νέα γυμνή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

cars

Τροχαίο στην Αργολίδα: Μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε σε διασταύρωση με ΙΧ – Νεκρός ο οδηγός της μηχανής

cars

Ποια είναι η τελική ταχύτητα που αναπτύσσουν οι νέες μοτοσικλέτες της Ελληνικής Αστυνομίας

cars

Vegan Avocado Toast with Sun-dried Tomatoes Recipe

cars

Husqvarna – Ετοιμάζει την επιστροφή του Nuda

cars