CARSNEWS
AUTONEWS

Ηλεκτρική οδική βοήθεια

Μεταξύ των άλλων που θα αλλάξουν στην ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης, είναι και η οδική βοήθεια. Δεν θα πάψουν να υπάρχουν οι γνωστές αλλά σιγά-σιγά θα προστεθούν και άλλες με διαφορετική μορφή και για διαφορετική δουλειά, αφού επι της ουσίας οι οδικές βοήθειες θα καλούνται ή για μεταφορά ή για ρεύμα.  Για ρεύμα λοιπόν θα αναφερθούμε τώρα στην Μ.Ο. (μετά Οττο) εποχή καθώς κάποιοι σκέπτονται πριν από εμάς, για εμάς αν και το δεύτερο μένει να αποδειχθεί. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία ακόμη παράλληλη μπίζνα στην νέα εποχή που έρχεται να δώσει λύση στην ανάγκη για ρεύμα που θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Όπως καταλαβαίνετε δεν αναφέρομαι τόσο στα επιβατικά (που και εκεί αν το δούμε λίγο πιο μακριά δεν θα αργήσουν να ζητάνε και αυτά ρεύμα) όσο στα επαγγελματικά όπου ήδη οι πρώτοι στόλοι ηλεκτρικών φορτηγών, μικρού και μεσαίου τονάζ κυρίως έχουν αρχίσει να δημιουργούνται και εκεί οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και αμεσότερες.

Σε αυτά προσθέστε τα μικρά και μεγάλα λεωφορεία όπως και τα σχολικά, για να έχετε μία κατά το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα, για την λύση που προτείνουν διάφορες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και πετρελαϊκές (όπως η ΒΡ) για να μην λείψει ο Μάρτης από την Σαρακοστή.  Σήμερα θα αναφερθούμε στην Lightning System εξ Αμερικής στην περιοχή του Κολοράντο που παρουσίασε τη Lightning Mobile για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών ειδικά σε στόλους επαγγελματικών όπου ποτέ δεν ξέρεις και από ποια αιτία θα μείνουν από ρεύμα. Αυτό βέβαια που προτείνει είναι μία ολόκληρη κατασκευή και μετατροπή και δεν έχει καμία σχέση με ο,τι φαντάζεστε για φορητό φορτιστή ή ένα καροτσάκι με μπαταρία και άλλα τέτοια διάφορα.

Πρόκειται για μονάδα

Ουσιαστικά είναι μία μεγάλη μονάδα ρεύματος είτε αυτοκινούμενη στις ρόδες ενός Ford Transit, είτε ως ρυμουλκούμενο που «κουβαλάει» 192 κιλοβατώρες σε μπαταρίες υγρής ψύξης και μπορεί να προσφέρει ταχυφόρτιση εώς και 80 κιλοβάτ, οπουδήποτε το καλέσετε μέσω κινητού τηλεφώνου. Εάν είστε κρατικός αξιωματούχος ή στρατιωτικός και θέλετε να υπάρχει ένα τέτοιο δικό σας που να είναι πάντα διαθέσιμο και να μην το ψάχνετε, μπορείτε να το αγοράσετε για 260.000 δολάρια ή να το νοικιάσετε για 5.000 δολάρια τον μήνα.

Η επιλογή του Transit

Το ότι για την μετατροπή επιλέχθηκε το Ford Transit δεν είναι τυχαίο, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε μία άλλη φορά. Για τώρα κλείνοντας να σημειώσουμε ότι τέτοιες «μονάδες» μπορούν να υπάρχουν εποχικά σε διάφορα σημεία όπως χιονοδρομικά ή θέρετρα όπου υπάρχουν ή πηγαίνουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά δεν υπάρχουν φορτιστές. Το ποτάμι ξεκίνησε και θα χρειαστούμε βάρκα…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Παύλος Μαρινάκης στη συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ: Στόχος να είμαστε αποτελεσματικοί και να θωρακίσουμε θεσμικά τον κλάδο

cars

Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 140 PS. Το καλό καλύτερο

cars

Νέο Nissan Note. Η ελκυστική πλευρά της πρακτικότητας.

cars

Θύμα άγριου bullying 14χρονη μαθήτρια στην Πάτρα – Αντί να βρει το δίκιο της, πήρε αποβολή

cars

Survivor: Άλλοι άνθρωποι στο πάρτι της Ένωσης – Το πριν και το μετά των παικτών

cars

Το «Μουσικό Κουτί» ρίχνει αυλαία με Μίλτο Πασχαλίδη και Νατάσσα Μποφίλιου και με μια… ανατροπή

cars

Ford Transit. Κάνει το παρκάρισμα πιο εύκολο

cars

Kosmocar. Βοηθάει έμπρακτα στην αντιμετώπιση της κρίσης

cars

Θα δίνατε 6.000 ευρώ;

cars