CARSNEWS
AUTONEWS

Ηλεκτρική Porsche 935 από την Bisimoto. Ιεροσυλία ή σημάδι των καιρών;

Η Bisimoto Engineering είναι ένας βελτιωτικός οίκος που φημίζεται για τις παρανοϊκές, πανίσχυρες δημιουργίες του. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις ένα minivan με περισσότερα από 1.000 άλογα ή τις πολυάριθμες, εξωφρενικές Porsche που έχει κατασκευάσει; Για το τελευταίο δημιούργημα του, ο Bisi Ezerioha παρέμεινε στο θέμα της Porsche αλλά ανέβασε την ένταση στο 11 εξελίσσοντας και κατασκευάζοντας μία αμιγώς ηλεκτρική 935 που ονόμασε K3V.

Πριν φτάσουμε στο ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, να σημειώσουμε ότι αυτό που βλέπεις είναι το αποτέλεσμα του παντρέματος ενός πλαισίου από κάποια κλασική 911 με το αμάξωμα της 935. Τα κομμάτια που αποτελούν το αμάξωμα μάλιστα, έχουν κατασκευαστεί με τα αυθεντικά εργαλεία/καλούπια που είχαν χρησιμοποιηθεί για την 935 που είχε κερδίσει το Le Mans πίσω στη μακρινή δεκαετία του ’70! Από εκεί και πέρα, “ντύθηκαν” με την εντυπωσιακή livery σε γκρι-ροζ χρώμα αλλά η ουσία της συγκεκριμένης Porsche δεν εντοπίζεται στο αμάξωμα – όσο υπέροχο κι αν είναι.

Κάτω από την επιφάνεια, βρίσκεται ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που παράγει 636 ίππους και τροφοδοτείται από ενέργεια από μία συστάδα μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 32 kWh. Η απόφαση για την τοποθέτηση μίας μικρής μπαταρίας είναι συνειδητή και υποψιάζομαι πως σχετίζεται πολύ στενά με την επιθυμία του βελτιωτή/κατασκευαστή για χαμηλό βάρος καθώς έτσι όπως την βλέπεις, η K3V δεν ζυγίζει περισσότερα από 1.216 κιλά! Καθόλου άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η δημιουργία της Bisimoto είναι απολύτως street legal. Μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα στους δρόμους των Η.Π.Α.!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan X-Trail: Το προτιμούν οι γυναίκες

cars

Fiat 500 Electric 3+1. Μία πόρτα κάνει την διαφορά!

cars

Mercedes GLA. Προσεγμένη σε όλα της

cars

Audi – Νέο σήμα για τη νέα εποχή!

cars

Kawasaki Z900.  Κυριαρχεί στα «γυμνά»

cars

Βελτιωμένο CUPRA Ateca με 350 ίππους

cars

Audi TTS competition plus. Ακόμη πιο σπορ

cars

Η προετοιμασία του Στέφανου Κασσελάκη πριν μπει στον στρατό – «Ζακέτα να πάρεις» του λέει η μητέρα του

cars

Φορτίζω παντού: Οι δικαιούχοι των ενισχύσεων για ανάπτυξη σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

cars