CARSNEWS
NEW MODELS

Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: Η φόρτιση θέλει… φώτιση!

Μεγάλη κουβέντα με πολλές παραμέτρους και τη γνωστή ελληνική κακοδαιμονία τού ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και όσες ψήφους αρπάξουμε.

Αυτήν τη στιγμή τα δίκτυα φόρτισης είναι ο σημαντικότερος παράγοντας ανάσχεσης της ηλεκτροκίνησης και λίγο πιο έξω από το αστικό πεδίο, ενώ παράλληλα, μέσα από το ταξίδι μας, ανακύπτουν μονίμως και νέα προβλήματα.

Όλα ξεκινούν από την απουσία κεντρικού σχεδιασμού και την έλλειψη μιας ενιαίας γραμμής για τις προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρούνται.

Άλλος το δίνει τζάμπα, άλλος το χρεώνει, άλλος το χρεώνει όσο θέλει, και άλλος (κυρίως οι δήμαρχοι) βάζει φορτιστή όπου νομίζει ότι θα αποτελέσει ωραία εικόνα για το φυλλάδιο των επόμενων εκλογών.

Όλη αυτή η κινούμενη άμμος αποτελεί τροχοπέδη για κάθε ιδιώτη επενδυτή που θέλει να εμπλακεί σ’ αυτήν τη διαδικασία, καθώς οι όροι του παιχνιδιού δεν είναι ξεκάθαροι και το οικονομικό όφελος δυσδιάκριτο.

Παράλληλα περνά στη γενικότερη αντίληψη του κόσμου ότι η φόρτιση είναι κάτι δωρεάν, χωρίς το ελληνικό κράτος να ξεκαθαρίζει ευθέως ότι είναι μία παροχή υπηρεσίας που έχει το κόστος της και όχι ένα δωρεάν αγαθό με την τόσο αγαπημένη κρατική επιχορήγηση.

Στο εξωτερικό τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν: η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας κοστίζει, και σε κάποιες περιπτώσεις (βλ. ΙΟΝΙΤΥ) πολύ ακριβά.

Ο δρόμος της κυβέρνησης προς την ηλεκτροκίνηση φαίνεται από το νομοσχέδιο να είναι γεμάτος με καλές προθέσεις. Όμως, η κόλαση της πραγματικότητας και του χάους που επικρατεί με τα δίκτυα περιμένουν στη γωνία να τη διαψεύσουν._Παναγιώτης Τριτάρης 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Άλμα τεχνολογίας για το city van της VW

cars

Μία Lancia Delta HF Integrale ως φόρος τιμής στον θρύλο.

cars

Ποιο είναι το μοντέλο που κρύβεται πίσω από αυτό το teaser;

cars

Δοκιμάζουμε το απόλυτο best seller της μικρής κατηγορίας, Opel Corsa 1.2 130PS Auto

cars

Που ‘ναι το Tesla Roadster, οέο;

cars

Πώς η τεχνολογία V2X μπορεί να απογειώσει την ασφάλεια των αυτοκινήτων

cars

Η General Motors βάζει τέλος στην Holden

cars

Το Lucid Gravity είναι το ηλεκτροκίνητο SUV του μέλλοντος

cars

Στη Βαλένθια ο Λευτέρης Αυγενάκης για συζητήσεις με το MotoGP!

cars