CARSNEWS
NEW MODELS

Ηλεκτροκίνητη νέα AC Cobra!

Η AC Cobra είναι ένα θρυλικό αυτοκίνητο για την αμερικανική αυτοκινητική ιστορία και όσες αυθεντικές εξακολουθούν να υπάρχουν αποτελούν επένδυση για τους συλλέκτες. Το αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε από την AC Cars έγινε περισσότερο γνωστό ως Shelby Cobra έπειτα από την εμπλοκή του Carroll Shelby, ο οποίος ανέλαβε να τοποθετεί κινητήρες της Ford και να δημιουργήσει ένα θρύλο αυτοκίνητο.

Η AC Cobra παρουσιάστηκε το 1962 και τα στελέχη της AC Cars (η οποία εξακολουθεί να υπάρχει στην έδρα της, τη Βρετανία) αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την τάση της εποχής. Έτσι, πήραν τη απόφαση να δημιουργήσουν 58 αριθμημένες, αμιγώς ηλεκτροκίνητες Cobra, για να τιμήσουν τα ισάριθμα έτη από τη δημιουργία του μοντέλου. Όπως ανακοινώθηκε, τα συγκεκριμένα οχήματα θα ονομάζονται AC Cobra Series 1 Electric και θα διαθέτουν μπαταρίες 54 kWh. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέγιστη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα θα είναι 312 PS, η μέγιστη ροπή 500 Nm, ενώ η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του οχήματος θα φτάνει τα 241 km. To αμάξωμα θα είναι πανομοιότυπο με αυτό του αρχικού μοντέλου και η τιμή πώλησης έχει οριστεί περίπου στα 158.000 ευρώ, προ φόρων. 

Εκτός αυτού, η AC Cars ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να κατασκευάσει την Cobra και με τον 2.3 EcoBoost της Ford, για όποιον ενδιαφέρεται. Η μέγιστη απόδοσή του φτάνει τους 360 PS και η μέγιστη ροπή τα 440 Nm. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε το ισορροπημένο Opel Corsa στην έκδοση 1.2 100 PS

cars

Η Γαλλία το «τερμάτισε» με επιδότηση έως €12.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

cars

Configurator: Επίλεξε το αυτοκίνητο σου με ένα “κλικ” μένοντας… σπίτι

cars

Tesla: Στόχος τα 500.000 αυτοκίνητα το χρόνο στη Γερμανία

cars

Η Toyota fuel cell ενέργεια και για το Energy Observer

cars

Βέβαιη η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας – Σκέψεις της κυβέρνησης για… κλείσιμο διοδίων το Πάσχα!

cars

Σιγκαπούρη νυχτερινή ή… πρωινή; (video)

cars

Η McLaren 620R είναι ένα αγωνιστικό… δρόμου!

cars

Η στιγμή της σύγκρουσης δύο κρουαζιερόπλοιων στο Μεξικό – Video

cars