CARSNEWS
NEW MODELS

Ηλεκτροκίνητο και πισωκίνητο το νέο Αudi Α1

Στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται η Audi αντικαθιστώντας το μέχρι σήμερα γνωστό A1 με μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση.

Αυτό αποκάλυψε η επικεφαλής marketing της γερμανικής φίρμας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπο, αναφέροντας ότι στα μελλοντικά πλάνα της Audi βρίσκεται ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο πόλης το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμα σχεδιαστεί.

Η Audi θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει ο όμιλος VW για τη δημιουργία ηλεκτροκίνητων προτάσεων -γνωστή με την κωδική ονομασία MEB- η οποία αποτελεί την αφετηρία και του πολυαναμενόμενου VW ID.3.

Σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, το πρωτότυπο AI:ME μάς χαρίζει μια πρώτη εικόνα για τη φιλοσοφία του ηλεκτροκίνητου Audi, το μήκος του οποίου αναμένεται να κινείται στα επίπεδα του σημερινού A1.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανόν να δούμε τον ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω τμήμα του αμαξώματος και την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, αφήνοντας έτσι το περιθώριο εξέλιξης και τετρακίνητων εκδόσεων που φέρουν τα διακριτικά RS και την επιπλέον ισχύ ενός δεύτερου ηλεκτροκινητήρα.

Όλα αυτά βέβαια αναμένεται να υλοποιηθούν μετά το 2025, ακολουθώντας τις αντίστοιχου μεγέθους προτάσεις των μαζικών κατασκευαστών του VW Group, το λανσάρισμα των οποίων θα ξεκινήσει το 2023.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Izera: Μια εταιρία ηλεκτρικών από την Πολωνία!

cars

Η Toyota Supra κατατρόπωσε τις BMW στο Ring (Video)

cars

Σε «shortlist» τριών αντί-Vettel καταλήγει η Ferrari

cars

Hχοσύστημα χωρίς ηχεία από την Continental και την Sennheiser

cars

Η Lamborghini προχωρά με το νέο της hypercar (video)

cars

Jeep Wrangler 4xe, ο εξηλεκτρισμός ενός θρύλου

cars

Alfa Romeo: Αποκαλύφθηκε το μονοθέσιο του 2020

cars

Πρώτη δοκιμή για το νέο Renault Captur 1.5 Blue dCi 115 PS

cars

Ford Puma: H υβριδική επανάσταση των crossovers

cars