CARSNEWS
MOTONEWS

Ηνωμένω Βασίλειο: Βρήκε μια μοτοσυκλέτα σε αγγελία και κατέληξε να την πουλήσει 280.000 λίρες!

Ένας λάτρης της μοτοσυκλέτας από το Ηνωμένο Βασίλειο που έπεσε πάνω σε μια σπάνια και πολύτιμη μηχανή σε ένα απίθανο μέρος. Τα επόμενα χρόνια αντικατέστησε τα φθαρμένα εξαρτήματα και ανακαίνισε τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων…

Στον κόσμο των συλλεκτικών οχημάτων, δεν είναι ασυνήθιστο μια παλιά και φαινομενικά άχρηστη μηχανή να αξίζει μια μικρή περιουσία. Αλλά ακόμη και με αυτά τα δεδομένα, η ιστορία ενός άνδρα που αγόρασε μια μοτοσυκλέτα για 150€ και τώρα την πούλησε 280.000€.

Ο εν λόγω άντρας είναι ένας λάτρης της μοτοσυκλέτας από το Ηνωμένο Βασίλειο που έπεσε πάνω σε μια σπάνια και πολύτιμη μηχανή σε ένα απίθανο μέρος. Το 1983, ξεφύλλιζε μια τοπική εφημερίδα με μικρές αγγελίες όταν είδε μια αγγελία για μια Brough Superior SS100, μια κλασική βρετανική μοτοσικλέτα των δεκαετιών 1920 και 30.

Ο άνδρας επικοινώνησε αμέσως με τον πωλητή και κανόνισε να τον συναντήσει. Όταν έφτασε στο σπίτι του πωλητή, σοκαρίστηκε όταν είδε την Brough Superior στο γκαράζ, καλυμμένη με σκόνη και ιστούς αράχνης. Παρά την παραμελημένη εμφάνισή της, ο άνδρας αναγνώρισε την αξία της μοτοσυκλέτας και προσφέρθηκε να την αγοράσει επί τόπου.

Τα επόμενα χρόνια, ο άνδρας αποκατέστησε με αγάπη την Brough Superior στην αρχική της αίγλη, αντικαθιστώντας φθαρμένα εξαρτήματα και ανακαινίζοντας τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Πήγε τη μοτοσυκλέτα σε εκθέσεις και εκδηλώσεις vintage μοτοσικλετών, όπου γρήγορα έγινε η αγαπημένη του κοινού. Η Brough Superior δεν ήταν μόνο μια σπάνια και όμορφη μηχανή, αλλά και ένα σύμβολο μιας περασμένης εποχής της βρετανικής μηχανικής και δεξιοτεχνίας.

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, ο άνδρας άρχισε να δέχεται προσφορές από συλλέκτες που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν την Brough Superior. Όμως εκείνος πάντα αρνιόταν, γνωρίζοντας ότι η μοτοσυκλέτα άξιζε πολύ περισσότερο από κάθε προσφορά που είχε λάβει.

Τελικά, το 2021, ο άντρας αποφάσισε να βάλει την Brough Superior προς πώληση. Επικοινώνησε με έναν έμπορο παλαιών μοτοσυκλετών που ειδικεύεται σε σπάνιες και συλλεκτικές μοτοσυκλέτες και του ζήτησε να αναλάβει την πώληση. Ο έμπορος έπαθε σοκ όταν είδε τη μοτοσικλέτα και συνειδητοποίησε την πραγματική της αξία. Μετά από μερικούς μήνες διαπραγματεύσεων, κατέληξαν σε μια τιμή 280.000 λιρών, καθιστώντας την μία από τις ακριβότερες μοτοσυκλέτες που έχουν πωληθεί ποτέ.

Η Brough Superior SS100 είναι μια σπάνια και εμβληματική μηχανή που είναι περιζήτητη από συλλέκτες σε όλο τον κόσμο. Μόνο μερικές εκατοντάδες κατασκευάστηκαν ποτέ και οι περισσότερες από αυτές καταστράφηκαν ή χάθηκαν με την πάροδο των ετών. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα επέζησε σε τόσο καλή κατάσταση αποτελεί απόδειξη της προνοητικότητας και της αφοσίωσης του ανθρώπου.

gazzetta.gr

Related Articles

Θρίαμβος για τη Honda στο πολύ απαιτητικό φετινό Dakar με τις τεράστιες εκπλήξεις

cars

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ματιέ Κασοβίτς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από ατύχημα με μοτοσυκλέτα στο Παρίσι

cars

Test – QJ Motor SVT 650X 2023

cars

MPS Manolakakis: Ο απόλυτος προορισμός για εσένα και τη μοτοσυκλέτα σο

cars

Casey Stoner: Τα MotoGP έχουν πλέον πιο πολλά ηλεκτρονικά από την F1

cars

SYM WILD 160 – Αγριεμένο

cars

Best Moto by LS2 – CFMOTO 800MT: Η πιο Value for Money μοτοσυκλέτα

Bury

Βόλος: «Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε» – Ραγίζει καρδιές ο τραγικός πατέρας του βρέφους που παρασύρθηκε και έχασε τη ζωή του από μοτοσυκλέτα (video)

cars

Γιατί το νέο KTM 790 Adventure δεν παίζεται στα 11.750 ευρώ

cars