CARSNEWS
AUTONEWS

Ηρέμησε… Αργεί ακόμα η πρώτη ηλεκτρική Ferrari!

Πιστεύω ακράδαντα ότι αναπόσπαστο μέρος  της εμπειρία ενός supercar ή ακόμα και ενός sports car είναι ο ήχος που συνοδεύει την οδήγηση. Φυσικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο πρέπει να έχει στοιχεία όπως η ταχύτητα, ο αισθησιακός σχεδιασμός, η αίσθηση που σου παρέχει, αλλά θα ήταν μεγάλο φάουλ να μην συμπεριλάβει κάποιος και τον ήχο του βενζινοκινητήρα στα χαρακτηριστικά του. Με αυτό το δεδομένο, το minimum που περιμένω από μία εταιρία όπως η Ferrari, είναι κάποιος V6 και το ιδανικό, αν το επιτρέπει το μέγεθος του μοντέλου βεβαίως, ένας V12. Μπορεί να υπάρξει λοιπόν μία αμιγώς ηλεκτρική Ferrari;

Ο επικεφαλής πωλήσεων και marketing της εταιρίας, Enrico Galliera πιστεύει πως μπορεί αλλά η τρέχουσα τεχνολογία δεν έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό σημείο και δεν πρόκειται να φτάσει ούτε μέσα στα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ferrari δήλωσε:

Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία των μπαταριών δεν έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για ένα supercar. Ούτε μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα έχει εξελιχθεί αρκετά.

Άρα η Ferrari δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου αλλά θεωρεί πως δεν έχει νόημα να μιλάμε για προγραμματισμό καθώς η εξέλιξη του εξαρτάται άμεσα από την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη. Μπορεί να είναι σε 6 χρόνια, μπορεί να είναι σε 16! Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Galliera, “δεν θα κάνουμε μία ηλεκτρική Ferrari μόνο και μόνο για να έχουμε ένα ηλεκτρικό μοντέλο”.

Αν φέρουμε νέα τεχνολογία, τότε πρέπει να φέρουμε κάτι νέο στην αγορά. Έτσι έκανε ιστορικά η Ferrari με τη νέα τεχνολογία. Η εξέλιξη νέων τεχνολογιών είναι 100% στο DNA της Ferrari.

Όσο  για τον ήχο στον οποίο όχι μόνο εγώ, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών της ιταλικής φίρμας δίνουμε σημασία; Ο Galliera μας λέει να μην προτρέχουμε. Είναι νωρίς ακόμα αλλά όταν έρθει η ώρα της ηλεκτρικής Ferrari, θα έχει μία απάντηση και εκείνη η απάντηση θα είναι αναμφίβολα… κομψή.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Seat Leon. Λίγο πρίν τη παρουσίαση του

cars

Το air-condition της Bugatti αρκεί για ένα μεσαίο διαμέρισμα!

cars

Εντυπωσιακό βίντεο με τον ιδιοκτήτη μιας Lamborghini Huracan Sterrato να την φτάνει στα όριά της

cars

Νέο Hyundai Kona. Και με έκδοση N Line

cars

Ξεκινούν οι Αγώνες Αυτοκινήτου του 2024

cars

Η Skoda οραματίζεται ένα σύγχρονο “1203” minivan.

cars

Κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου από την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου – Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας

cars

Η Κυρά που «διαφεντεύει» τον ποταμό Λάδωνα

cars

SLR vs GTC4 vs DBS. Η αναμέτρηση των δυνατών GT!

cars