CARSNEWS
NEW MODELS

Η «αγία τριάδα» εγγυάται το μέλλον της Formula 1!

Η 18η Αυγούστου αποτελούσε την καταληκτική ημερομηνία προκειμένου οι δέκα ομάδες να «προϋπογράψουν» τη νέα «συμφωνία ομόνοιας» την οποία συμφώνησαν με τη διοργανώτρια Αρχή του σπορ. Όποια ομάδα υπογράψει μέχρι τα μεσάνυχτα, θα τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης ως προς την κατανομή των διαφόρων μπόνους.

Την αρχή έκανε το μεσημέρι της Τρίτης η McLaren, για να ακολουθήσουν λίγες ώρες αργότερα η Ferrari και η Williams. Οι τρεις πιο ιστορικές ομάδες του grid έδειξαν τον δρόμο στους υπόλοιπους, καθώς από τη συγκεκριμένη συμφωνία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό η ομαλή διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Κι η αλήθεια είναι πως άπαξ και οι συγκεκριμένες τρεις ομάδες είπαν το «Ο.Κ.» υπογράφοντας από τώρα τη συμφωνία, το έργο της FIA και της Liberty Media γίνεται πιο εύκολο. Άλλωστε επί της ουσίας η μοναδική ομάδα που δεν είχε συμφωνήσει σε απόλυτο βαθμό ήταν η Mercedes, η οποία επιθυμεί να εισπράττει περισσότερα χρήματα από τη Liberty Media.

Θυμίζουμε πως η νέα «συμφωνία ομόνοιας» δεσμεύει τις ομάδες για την πενταετία 2021-2025, δηλαδή για ένα χρονικό διάστημα εξόχως σημαντικό για το μέλλον του σπορ, μιας και το 2022 θα υπάρξουν δραστικές αλλαγές στους κανονισμούς με εντελώς νέα μονοθέσια.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Άρχισε η διάθεση του υβριδικού Renault Clio E-TECH 140 στη Γερμανία με τιμή από 22.440 ευρώ

cars

953 PS γι’ αυτή τη Mercedes-AMG G63 από την Posaidon

cars

Επιχείρηση φθηνά άλογα: Αυτοκίνητα που λατρέψαμε σε τιμή ευκαιρίας

cars

Έτσι θα μπορούσε να είναι ένα supercar από την Mazda

cars

H Renault κλείνει το εργοστάσιό της στην Τουρκία, λόγω Κορωνοϊού

cars

Μαχαίρι στους μισθούς της FCA εξαιτίας του Κορωνοϊού

cars

Η Tesla και οι άλλοι: Σπάζοντας το φράγμα του ενός εκ. οχημάτων!

cars

Το σύγχρονο Audi Quattro είναι ένα καλογυμνασμένο SUV

cars

Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι πανάκεια

cars