CARSNEWS
AUTONEWS

Η αναβίωση του MR2 “δεν αποτελεί προτεραιότητα” για την Toyota.

Η Toyota διανύει μία εξαιρετικά δημιουργική περίοδο όσον αφορά στα μοντέλα επιδόσεων της. Μετά από πολλά χρόνια, έκανε το “χατίρι” των petrolheads λανσάροντας την Supra και ακολουθώντας έναν ασυνήθιστο δρόμο, παρουσίασε πριν από λίγο καιρό το “τερατάκι τσέπης” που ονομάζεται GR Yaris. Ακουγόταν δε, ότι εξέταζε ενεργά την αναβίωση του MR2 ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε παρουσιάσει και το S-FR Concept που το 2015, όταν και παρουσιάστηκε, έδειχνε τις προθέσεις της ιαπωνικής εταιρίας αναφορικά με ένα σπορ μοντέλο κάτω από το 86.

Η αναβίωση του MR2 όμως, δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Toyota, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Matt Harrison. Ίσως να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η εταιρία θα ήταν αναγκασμένη να εξελίξει το εν λόγω μοντέλο μόνη της, για μία αγορά που δεν δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα μικρά sports cars ή ίσως η μελέτη βιωσιμότητας που αναμφίβολα έγινε για το project, να μην ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι η Toyota επιλέγει να εστιάσει στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς του 86.

Μίας γενιάς που αν αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφόρησαν πριν από λίγο καιρό, ενδέχεται να μεταβεί στην TNGA αρχιτεκτονική της Toyota και, πιθανώς σημαντικότερα, στον κόσμο της υπερτροφοδότησης. Βλέπεις, ένα από τα βασικότερα παράπονα όσον αφορά στα 86/BRZ ήταν η έλλειψη ροπής του δίλιτρου boxer. Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάτω από το καπό της επόμενης γενιάς των δίδυμων sports cars θα βρίσκεται ένα υπερτροφοδοτούμενο σύνολο με ελαφρώς αυξημένη ιπποδύναμη και σημαντικά περισσότερη ροπή από χαμηλότερες στροφές. Καθώς είναι ακόμα νωρίς όμως, ας δώσουμε στην εταιρία λίγο χρόνο πριν επανέλθουμε με πιο ουσιαστικές πληροφορίες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πώς διαχειρίζεται η Toyota Supra το test αποφυγής ταράνδου;

cars

Στην τελική ευθεία η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

cars

Ο Ετεοκλής Πάυλου ανοίγει… beef με τον Κανάκη και την παρέα του – «Τα 16 δικά τους χρόνια είναι σαν να είναι 4»

cars

Η νέα Bentley Flying Spur V8 εστιάζει στον οδηγό!

cars

Η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

cars

Ducati – Xρονιά ρεκόρ το 2022

cars

Nissan GT-R50. Στα τέλη του 2020 οι πρώτες παραδόσεις

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 17/4/2024

cars

Renault. «Χρωματίζει» με προνόμια τη ζωής σας

cars