CARSNEWS
NEW MODELS

Η αναγέννηση της μικρής και προσιτής BMW Σειράς 3 Compact

Την δεκαετία του 1990 η πρόθεση της BMW να δραστηριοποιηθεί στην δημοφιλέστερη, τότε, κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς οδήγησε στη δημιουργία της Σειράς 3 Compact, η οποία δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια μικρότερη σε διαστάσεις, υποδεέστερη σε προδιαγραφές και πιο προσιτή τριάρα.

Η BMW Σειρά 3 Compact απέκτησε δύο γενιές και επί της ουσίας αντικαταστάθηκε από τη Σειρά 1, η οποία είχε εξελιχθεί ευθύς εξαρχής ώστε να εκπροσωπήσει τους Βαυαρούς στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks και να βάλει τέλος στο… μονοπώλιο του Audi A3 το οποίο ίδρυσε το premium σκέλος του εν λόγω segment.

Σήμερα, η Σειρά 1 της BMW βρίσκεται στην τρίτη κατά σειρά γενιά της, «πατώντας» πάνω σε μια εμπροσθιοκίνητη πλατφόρμα, η οποία εξασφαλίζει τον περιορισμό του κόστους εξέλιξης-παραγωγής ενός αυτοκινήτου που τοποθετείται στη βάση της γκάμας της γερμανικής φίρμας.

Η επιλογή αυτή βέβαια έχει δημιουργήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και την προσδοκία ότι η κατηγορία των μικρομεσαίων hatchbacks αποκτήσει και πάλι έναν πισωκίνητο εκπρόσωπο. Αυτός θα μπορούσε να προέλθει από την αναβίωση της Σειράς 3 Compact ή αν προτιμάτε της Σειράς 3… Lite, η οποία με τις απαραίτητες εξοπλιστικές και μηχανολογικές «εκπτώσεις» θα έκανε τις πισωκίνητες προτάσεις των Βαυαρών ξανά προσιτές.

Οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του Nikita Chuiko επιχειρούν να υλοποιήσουν μια ιδέα, η οποία ωστόσο μοιάζει πολύ μακριά από την πραγματικότητα μιας αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία έχει διαφορετικές προτεραιότητες.

Ακόμα και έτσι, πάντως, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι το ενδεχόμενο επιστροφής της BMW Σειράς 3 Compact στη γραμμή παραγωγής φαντάζει ιδιαίτερα ελκυστική αν και απελπιστικά… ουτοπική.

Διαβάστε επίσης:

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe μάς δείχνει την… μάσκα της

H σύγχρονη BMW 2002 είναι πολύ ελκυστική

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανανέωση για το Suzuki Ignis

cars

Σε ιστορικό χαμηλό οι πωλήσεις της Fiat στην Ιταλία

cars

Τι μπορεί να συμβεί αν ρίξεις ένα Opel Corsa σε τραμπολίνο; (Video)

cars

Το εξηλεκτρισμένο Nissan Kicks e-Power θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη

cars

Υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε αυτή την κλασική Porsche 911;

cars

Αυτόνομη τεχνολογία 5ης γενιάς από τη Waymo (βίντεο)

cars

Πόκερ!

cars

Τα νέας γενιάς FCA θα έχουν σασί PSA

cars

«Ο Verstappen υστερεί σε τεχνικό επίπεδο»

cars