CARSNEWS
F1 & RACES

Η αναδόμηση της Ferrari μπορεί να πάρει χρόνια!

Σε μία παραδοχή που μπορεί να προβληματίσει ιδιαίτερα τους απανταχού tifosi προχώρησε ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto.

Με την ιταλική ομάδα να είναι πολύ μακριά από τα γνώριμα επίπεδα ανταγωνιστικότητάς της και πολυσχιδή προβλήματα να αντιμετωπίσει, είναι ξεκάθαρο πως απαιτείται ένα γενικότερο «restart», με την ελπίδα το 2022, με την αλλαγή των κανονισμών, να αλλάξουν και οι ισορροπίες.

Μιλώντας όμως σχετικά με την απαραίτητη αναδόμηση, ο Ιταλός τεχνικός δεν μάσησε τα λόγια του: «Ποιος είναι υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν; Όλη η ομάδα κι πρώτος εγώ ως επικεφαλής της. Το αν είμαι ο κατάλληλος για αυτή τη θέση, δεν θα το απαντήσω εγώ. Όσο για το πόσο καιρό θα πάρει το να επιστρέψουμε στην κορυφή, αν κοιτάξουμε το παρελθόν και όλους τους κύκλους επιτυχίας μίας ομάδας, πάντα απαιτούνταν χρόνια. Δεν γίνονται θαύματα στη Formula 1. Απαιτείται υπομονή και σταθερότητα. Η εξέλιξη των υβριδικών μηχανών έχει παγώσει για φέτος, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εκεί. Εξελίσσουμε την υβριδική μας μηχανή ενόψει της επόμενης σεζόν. Όσο για το σασί, υπάρχουν κι εκεί περιορισμοί. Ποιο είναι λοιπόν το πλάνο; Να επικεντρωθούμε στις επόμενες σεζόν. Αρχικά στο 2021 και κυρίως στο 2022. Όμως για να τα πάμε καλά τις επόμενες σεζόν, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τις αδυναμίες του σήμερα και να εξασφαλίσουμε πως θα έχουμε λύσεις για αυτές».

Ο 50χρονος Binotto είναι μέλος των κόκκινων από το μακρινό 1995! Το 2013 ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος κινητήρα ενώ προήχθη σε επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Scuderia Ferrari το καλοκαίρι του 2016, αντικαθιστώντας τον James Allison.

Το 2019 ανέλαβε γενικότερο ρόλο, όντας συνολικά στο τιμόνι της ομάδας, καλύπτοντας το κενό που άφησε η αποχώρηση του Maurizio Arrivabene.

binotto-gb19-a100x600

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του Grand Prix Βελγίου

Όταν η McLaren ήθελε δίδυμο Hamilton-Vettel

Με θεατές το Grand Prix του Μουτζέλο

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Max Verstappen: Nico Rosberg says new triple F1 champion close to being in ‘greatest five’ of all time

cars

«Υπόθεση χωρίς ελπίδα αυτή του Μίκαελ Σουμάχερ»

cars

Θετικός και ο Lance Stroll στον Covid-19

cars

Ψάχνει ομάδα ο Sergio Perez!

cars

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1: Νίκη για τον ασταμάτητο Φερστάπεν

cars

Επίσημο: O Mick Schumacher με Alpine Hypercar στο Le Mans

cars

Formula 1: Σε πίστα μεταμορφώνεται η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

cars

Ο Χάμιλτον αποδεικνύει πως ο ρομαντισμός υπάρχει ακόμη στην F1

cars

Ferrari: Εποχή Vasseur

cars