CARSNEWS
NEW MODELS

Η απόλυτη συγκριτική δοκιμή 12 ελαστικών σε στεγνό και βρεγμένο (Video)

Το ερώτημα για το πιο τύπο ελαστικού να επιλέξω για το αυτοκίνητό μου έρχεται και παρέρχεται με μια περιοδικότητα όχι μεγαλύτερη -θέλουμε να πιστεύουμε- των τεσσάρων ετών.

Ένα ερώτημα που σπάνια βρίσκει μια εύκολη και ξεκάθαρη απάντηση, καθώς πέρα από τον τύπο του αυτοκινήτου και του οδηγού που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα ενός ελαστικού υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι παράγοντες που ορίζουν τις τύχες του.

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και το πλήθος των επιλογών που προσφέρει η ευρωπαϊκή αγορά, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί πώς η επιλογή των ελαστικών, η οποία και θα μας ακολουθήσει για τα επόμενα 3-4 χρόνια, μετατρέπεται σε έναν όχι πάντα ευχάριστο πονοκέφαλο.

Κάπως έτσι το video που ακολουθεί αποκτά ιδιαίτερη αξία, κρίνοντας και συγκρίνοντας τις δυνατότητες 12διαφορετικών ελαστικών στη γήινη διάμετρο των 16 ιντσών.

Η συμπεριφορά στο στεγνό αποτέλεσε την πρώτη δοκιμασία, στην οποία πρώτευσε το ελαστικό της Goodyear, ωστόσο, στη διαδικασία της πέδησης η πρώτη θέση άλλαξε χέρια περνώντας στην Continental.

H συμπεριφορά σε βρεγμένο έδωσε ένα βραχύ προβάδισμα στα ελαστικά της Maxxis με τα επίσης χαμηλού budget ελαστικά της Nokian να ακολουθούν στη δεύτερη θέση.

Το φρενάρισμα στο βρεγμένο αποτέλεσε μια ακόμα αμφίρροπη μάχη, την οποία κέρδισε η Falken αφήνοντας τη Uniroyal και την Continental στην δεύτερη και τρίτη θέση αντιστοίχως.

Σε επίπεδο άνεσης, ο θόρυβος κύλισης αποδείχθηκε χαμηλότερος στα ελαστικά της BF Goodrich, της Goodyear και της Bridgeston. Tα ελαστικά της BF Goodrich δείχνουν να ανταποκρίνονται καλύτερα και στις κακοτεχνίες του οδοστρώματος διεκδικώντας έτσι τον τίτλο του πρωταθλητή στην άνεση.

Τα αποτελέσματα της συγκριτικής δοκιμής επιβεβαιώνει αυτό που ίσως γνωρίζετε ήδη. Το γεγονός δηλαδή ότι δεν υπάρχει το τέλειο ελαστικό παρά μόνο εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες και του αυτοκινήτου σας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δείτε μια Mercedes CL 500 να πιάνει την τελική της στην Autobahn (video)

cars

Lamborghini SCV12: Προ των πυλών ο δωδεκακύλινδρος ταύρος των 830 ίππων

cars

Η Skoda γιορτάζει τα 125 χρόνια της (video)

cars

Για πέντε χρόνια στην Ferrari ο Charles Leclerc!

cars

H Maserati περνάει στον εξηλεκτρισμό με την Ghibli

cars

Βρήκε και έφτιαξε το αυτοκίνητο του πατέρα του 38 χρόνια μετά!

cars

O Ghosn επιτίθεται σε Nissan και ιαπωνικές αρχές (Video)

cars

Η νέα Μercedes AMG A45 συντρίβει την BMW M2 και το Audi RS3 (Video)

cars

Morgan Plus Four: Το πρώτο τετρακύλινδρο turbo στην ιστορία της (video)

cars