CARSNEWS
AUTONEWS

Η αυλαία πέφτει για την BMW 3 Series Gran Turismo.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ποτέ δεν κατάλαβα την 3 Series Gran Turismo. Μου θύμιζε κάτι έντονα παλαιακό, όχι λόγο σχεδιασμού ή τεχνολογίας αλλά επειδή μου θύμιζε μία εποχή που οι κατασκευαστές προσπαθούσαν να γεμίσουν κάθε χαραμάδα στην αγορά αγνοώντας στοιχεία που τα τελευταία χρόνια ακούμε συχνά, όπως η πολυπλοκότητα της παραγωγής και των logistics αυτής. Αδυνατούσα επίσης να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης της καθώς η επίσημη γραμμή της BMW ότι συνδυάζει τα “αθλητικά χαρακτηριστικά μίας 3 Series Sedan με την κομψότητα ενός coupe και την ευχρηστία και ευελιξία μίας 3 Series Touring” ποτέ δεν με κάλυψε.

Μπορούσα όμως να αναγνωρίσω τα οφέλη που προσέφερε καθώς και την διαφορετικότητα της. Προφανώς όμως, σημαντική μερίδα του κόσμου μοιραζόταν μαζί μου τα ίδια συναισθήματα και έτσι, η BMW πήρε την θαρραλέα απόφαση να μην αντικαταστήσει την Gran Turismo με τη νέα γενιά της 3 Series. Απ’ ότι φαίνεται, η παραγωγή της σταμάτησε και το μοντέλο έχει αποσυρθεί από τους τιμοκαταλόγους της γερμανικής εταιρίας η οποία θα προσπαθήσει να κατευθύνει τους ενδιαφερόμενους για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε άλλες προτάσεις όπως η 3 Series Sedan, η Touring ή κάποιο από τα άφθονα SUVs.

Το τέλος της παραγωγής της 3 Series Gran Turismo έρχεται ως ένα ακόμα μέτρο περικοπής του κόστους εξέλιξης και κατασκευής για την BMW και είναι μέρος ενός πλάνου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την απλούστευση της γκάμας όσον αφορά στους συνδυασμούς κινητήρων-κιβωτίων αλλά και την χρήση 2 μονάχα αρχιτεκτονικών για όλα τα μοντέλα της.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ram 1500 Revolution BEV –  Μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση με εντυπωσιακό τρόπο

cars

Audi e-tron GT. Το ηλεκτρικό μέλλον, μπορεί να είναι και σπορ

cars

Volkswagen Transporter. Έγινε εβδομήντα ετών

cars

Το νέο GT-R θα συμβεί, αλλά η Nissan παραμένει αναποφάσιστη!

cars

Nissan Leaf.  Mε πρωτοποριακή τεχνολογία V2G

cars

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το νέο Subaru Impreza

cars

Οι δοκιμές συνεχίζονται για το Audi RS3.

cars

McLaren 765LT Spider. Και ανοιχτή και τρομερά γρήγορη!

cars

Opel Astra 1.5 diesel 122PS. Με εστιασμένες μεν, σημαντικές δε, αλλαγές

cars