CARSNEWS
F1 & RACES

Η βραδιά εορτασμών της Ferrari για τα 1000 GP

Από το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησαν οι εορτασμοί της Ferrari για τη συμπλήρωση 1000 Grand Prix στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Η Scuderia είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Formula 1 που συμμετέχει ανελλιπώς σε αυτό από τη θέσπισή του παγκοσμίου πρωταθλήματος και αυτό το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του Grand Prix της Τοσκάνης, φτάνει σε αυτό τον αριθμό-ορόσημο. Δυστυχώς για τους tifosi, με τη γιορτή αυτή να συνδυάζεται με μία περίοδο με πολλά προβλήματα στην πίστα.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από την πανέμορφη Piazza della Signoria στη Φλωρεντία, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων αλλά και θρυλικών μονοθεσίων με σήμα το αλογάκι.

Προφανώς εναρμονισμένοι με τα πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει λαοθάλασσα όπως είχε συμβεί πέρυσι, σε αντίστοιχη εκδήλωση στο Μιλάνο.

ferrari-1000gp-Piazza-della-Signoria-piero-ferrari-a1000x600

Η λίστα των λίγων και εκλεκτών περιελάμβανε μεταξύ άλλων τον Πρόεδρο της Ferrari John Elkann, τον CEO Louis Camilleri, τον Αντιπρόεδρο Piero Ferrari, τον πρόεδρο της FIA Jean Todt, τον CEO της Formula 1 Chase Carey, τον αγωνιστικό διευθυντή του σπορ Ross Brawn, τον Δήμαρχο της Φλωρεντίας Dario Nardella, τον πρώην πρόεδρο της Ferrari Luca di Montezemolo, τον πρώην επικεφαλής της Scuderia Stefano Domenicali αλλά και βετεράνους οδηγούς όπως οι Eddie Irvine, Jean Alesi και Stefan Johansson.

Όμως πρωταγωνίστριες ήταν οι αγωνιστικές Ferrari που κοσμούσαν τη βραδιά: η F2008, η F2002, η F1-2000, η 312 T4 του 1979, καθώς και μερικές από τις εντυπωσιακότερες Ferrari για χρήση σε δημόσιους δρόμους: SF90 Stradale, F8 Tributo Spider, 812 GTS, Portofino και Roma.

Σε περίοπτη θέση ήταν η και η SF1000 που βαμμένη σε επετειακά χρώματα, συμμετέχει στο σημερινό Grand Prix. Εκεί όπου θα υπάρχει μία σειρά από εκδηλώσεις εορτασμών.

ferrari-1000gp-Piazza-della-Signoria-firenze-b1000x600

Διαβάστε επίσης:

F1 GP Τοσκάνης: Pole #95 για τον Hamilton!

Todt: Συνεχίζει τη μάχη ο Michael Schumacher

Το F1 Vlog του έπους της Μόντσα

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1: Οργισμένη απάντηση στον Sulayem!

cars

GP Τουρκίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP1

cars

Και ξαφνικά… στο κάδρο της Aston Martin o Vettel!

cars

Η Ίμολα πρότεινε να πάρει τη θέση της Σαγκάης

cars

O Ricciardo φοβάται την αποτυχία και στην AlphaTauri

cars

H αντίδραση του Hamilton στο δυστύχημα του Hubert (video)

cars

GP ΗΠΑ: Απάντησε ο Hamilton στο FP2

cars

Έρχεται η αποκάλυψη της νέας F1 (video)

cars

Grosjean: Ο Vasseur μπορεί να τα καταφέρει στη Ferrari

cars