CARSNEWS
NEW MODELS

Η Γαλλία το «τερμάτισε» με επιδότηση έως €12.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη ανακοινώσει ένα κονδύλιο ύψος 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Στόχος είναι η έμμεση μείωση της τιμής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και το 40%.

Συγκεκριμένα όποιος αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Γαλλία θα επωφεληθεί από την υψηλότερη επιδότηση που υπάρχει στην ΕΕ ύψους 12.000 ευρώ. Για παράδειγμα ένα Renault Zoe που κοστίζει 32.000 ευρώ μπορεί να αποκτηθεί με μόλις 20.000 ευρώ αποτελώντας ένα δελεαστικό κίνητρο για κάθε οδηγό.

«Πρόκειται για ένα ιστορικό πλάνο για την αντιμετώπιση μιας ιστορικής κατάστασης» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, δίχως να ξεχάσει να τονίσει ένα σχέδιο διάσωσης 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ταυτόχρονα οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων παλιότερης τεχνολογίας μπορούν να πάρουν μπόνους 5.000 ευρώ για να τα αποσύρουν ή 7.000 ευρώ στην περίπτωση που αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Autonews Europe.

O Macron ισχυρίζεται πως η αυτοκινητοβιομηχανία της Γαλλίας θα μπορεί να κατασκευάζει ετησίως ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025. Σύντομα και εντός του καλοκαιριού θα ανακοινώσουν και άλλες χώρες (όπως η Γερμανία) ανάλογα προγράμματα πριμοδότησης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1: Οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών μετά τον αγώνα στο Σάο Πάολο

cars

Seat Leon Coupe: Γιατί όχι;

cars

Η BMW ίσως είναι η πρώτη εταιρία που θα υιοθετήσει το Apple CarKey

cars

Felino CB7R: O σκοτεινός ιππότης

cars

Τι θα παρουσιάσει η Mercedes-Benz στις 27 Μαΐου;

cars

H Lamborghini teas-άρει το νέο της V12 hypercar! (video)

cars

Κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της VW Herbert Diess λέει ότι η κρίση θα κρατήσει για αρκετές εβδομάδες

cars

Είναι αυτή η νέα Chevrolet Corvette Z06;

cars

Πώς θα κινηθούν σήμερα και την Πρωτοχρονιά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Δρομολόγια)

cars