CARSNEWS
NEW MODELS

Η Γαλλική κυβέρνηση θα ενισχύσει τις Renaul και PSA λόγω κρίσης

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, η κυβέρνηση της χώρας φαίνεται αποφασισμένη να ενισχύσει τις Renault και PSA, μετά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο μεγάλες εταιρίες από την ένταση και την διάρκεια της κρίσης από την επιδημία του κορονωϊού.

Μεταξύ των μέτρων που φαίνεται ότι έχουν αποφασιστεί είναι 300 εκατομμύρια κρατικών εγγυήσεων για δάνειο και αναβολή εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν φόρους και μισθοδοσίας. Αυτά θα γίνουν αν αποδειχθεί ότι όντως έχουν ανάγκη η Renault και το γκρουπ PSA. 

Οι δύο πλευρές, κυβέρνηση και εταιρίες συναντήθηκαν μετά από πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Βruno La Maire ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει δύο μεγάλες γαλλικές βιομηχανίες να εξαφανίζονται. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι “Αν για να προστατέψουμε την εθνική μας βιομηχανική κληρονομιά, πρέπει να στραφούμε στην εθνικοποίηση, είμαστε διατεθειμένοι να φθάσουμε και σ’ αυτό το σημείο”.

Ο Υπουργός είπε ότι θα παρουσιάσει διάφορα σχέδια για να σωθούν και άλλες μεγάλες βιομηχανίες της χώρας. Πάντως από την Renault είπαν ότι δεν συζητήθηκαν ακριβή σχέδια κατά την διάρκεια της συνάντησης. Η ομοσπονδία αυτοκινητοβιομηχανιών της Γαλλίας ζητά ένα πολύ πιο γενναιόδωρο πακέτο μέτρων, όπως μεγαλύτερα κίνητρα για αγορά EV καθώς και πιο σημαντικές επενδύσεις για υποδομές επαναφόρτισης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Dodge Viper με 3.500 PS «απογειώνεται» στο 400άρι και κάνει παγκόσμιο ρεκόρ (video)

cars

Πόσο «αλλοιωμένο» θα ήταν ένα Πρωτάθλημα με τους μισούς αγώνες;

cars

Σπάζοντας το φράγμα του ενός εκ. οχημάτων!

cars

Αυτή η επτάμετρη Rolls-Royce αντέχει σε σφαίρες και εκρήξεις

cars

Θα κλείσει το εργοστάσιο της Alpine;

cars

Η Mercedes ποντάρει στις μπαταρίες των Κινέζων

cars

Η οκτακύλινδρη BMW Σειρά 3 Compact κάνει πλάκα στα σύγχρονα GTI

cars

H Lynk & Co λανσάρει και τέταρτο μοντέλο

cars

Ένα BMW i8 κατάσχεται μέσω… facebook

cars