CARSNEWS
NEW MODELS

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κρούει τον κώδικα του κινδύνου

Ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει χαοτική κατάσταση σε κάθε επίπεδο λειτουργίας του σύγχρονου πολιτισμού που βασίζεται στην βιομηχανική παραγωγή και στο μοντέλο του παγκόσμιου καπιταλισμού. Οι πρώτες μεγάλες εταιρίες που έχουν πληγεί σε επίπεδα πτώχευσης είναι οι αεροπορικές, ενώ και τα εργοστάσια υπολειτουργούν τόσο λόγω της πανδημίας όσο και λόγω της μειωμένης ζήτησης.

Για παράδειγμα στην Γερμανία οι πωλήσεις των αυτοκινήτων έχουν πέσει σε πολύ χαμηλή επίπεδα λόγω του Covid-19 με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μέσα στη χρονιά 100.000 θέσεις εργασίας που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το κλάδο του αυτοκινήτου, όπως αναφέρει η εφημερίδα Welt.

Ο αναλυτής στην αγορά αυτοκινήτου Ferdinand Dudenhöffer επισημαίνει πως ήδη υπάρχει πλεόνασμα παραγωγής σε μία αγορά που πέρυσι πωλήθηκαν 1,3 εκατομμύρια νέα επιβατικά οχήματα. Μάλιστα για φέτος ο συνολικός όγκος παραγωγής αναμένεται να πέσει στα 3,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε σχέση με τα 5,1 εκ. που είχαν κατασκευαστεί το 2019.

Αυτή η πολύ σημαντική πτώση που θα ξεπεράσει το 20% θα σηματοδοτήσει μια αλυσιδωτή σειρά από περικοπές θέσεων και απολύσεις. Ήδη οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές στη Γερμανία είχαν ανακοινώσει προγράμματα «εξυγίανσης» για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης και ο Covid-19 κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο κορονοϊός αδειάζει τους δρόμους στην Κίνα (Δορυφορικές Εικόνες)

cars

Τα 10 πιο όμορφα αυτοκίνητα του κόσμου

cars

Mercedes-Benz S-Class 2021: To νέο σημείο αναφοράς

cars

Το αυτοκινούμενο VW Caddy Beach αλλάζει και θα ονομάζεται Mini Camper

cars

Κλέβει την παράσταση το ανανεωμένο Genesis G70

cars

«Παγώνει» η εξέλιξη των κινητήρων της η Formula 1

cars

Σκοτώνουν τα μονοθέσια της F1 όταν γεράσουν;

cars

Online πωλήσεις και προσφορές από την Mitsubishi Motors

cars

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την επόμενη Mercedes SL Roadster

cars