CARSNEWS
NEW MODELS

Η διαφήμιση που ντρόπιασε την VW (Video)

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ένα video το οποίο δημοσίευσε η VW σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη γερμανική φίρμα να κατηγορείται ακόμα και για ρατσισμό.

Στην προσπάθειά της να προβάλει την όγδοη κατά σειρά γενιά του Golf, η VW δημιούργησε μια σειρά από σύντομα video, χωρίς ωστόσο να υπολογίσει ότι το περιεχόμενο ενός εξ αυτών θα προκαλέσει μια επικοινωνιακή κρίση.

Το αμφιλεγόμενο video το οποίο προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου κύμα αντιδράσεων εμφάνιζε ένα χέρι να «χειρίζεται» κάπως βίαια έναν έγχρωμο άνδρα.

Πέρα όμως από την βίαιη συμπεριφορά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είδαν πίσω από το διαφημιστικό spot της VW κάποια ψήγματα ρατσισμού, τα οποία μάλιστα ενίσχυσε και η εμφάνιση της λέξης «Neger» -νέγρος στα γερμανικά- κατά τη διάρκεια του video.

Και ενώ αρχικώς η VW δεν θέλησε να δώσει διαστάσεις στην παρερμηνεία του διαφημιστικού spot στη συνέχεια αναγκάστηκε να το αποσύρει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί φαινόμενα ρατσισμού ή ξενοφοβίας και ότι θα φροντίσει ώστε οι δημιουργοί του video να υποστούν τις συνέπειες του λάθους τους.   

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σωστά η Ferrari μπήκε στα SUV με την Purosangue; Ο Frank Stephenson έχει την απάντηση (video)

cars

H Lamborghini teas-άρει το νέο της V12 hypercar! (video)

cars

Πόσο κακό είναι να μην αλλάζουμε τα λιπαντικά στην ώρα τους;

cars

Τι έχει αλλάξει στο ανανεωμένο Mazda MX-5

cars

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το νέο Opel Mokka (video)

cars

F1 GP Ιταλίας 2020 – Ατύχημα: Έτσι το «έχασε» ο Charles Leclerc στη Monza (VIDEO)

cars

Perez ή Hulkenberg;

cars

Teammates Hamilton και Vettel; Γιατί όχι!

cars

Η νέα Corvette C8 έχει φοβερή επιτάχυνση (Video)

cars