CARSNEWS
F1 & RACES

Η δικαίωση του Pierre Gasly!

Με την επική του νίκη στο Grand Prix Ιταλίας, ο Pierre Gasly ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαδρομή από το ναδίρ προς το ζενίθ.

Όταν μετά από μισή σεζόν έχανε τη θέση του στη Red Bull Racing και υποβιβαζόταν στη δεύτερη ομάδα της Red Bull, τη Scuderia Toro Rosso, λίγοι περίμεναν πως θα είχε το σθένος να ανακάμψει.

Όμως ο Γάλλος ανέβηκε στο τέλος της περυσινής σεζόν στο βάθρο του Grand Prix Βραζιλίας και τώρα, με την ομάδα να έχει μετονομαστεί σε AlphaTauri, πανηγύρισε τη νίκη στη Μόντσα! Τη δεύτερη επιτυχία της ομάδας με έδρα στη Φαένζα, δώδεκα χρόνια μετά την μεγάλη έκπληξη που είχε πετύχει -πάλι στο Ναό της Ταχύτητας-, ο ανερχόμενος τότε Sebastian Vettel.

Μετά την ολοκλήρωση του όγδοου αγώνα της σεζόν και αδυνατώντας ακόμα να συνειδητοποιήσει το επίτευγμά του, ο Gasly δήλωσε: «Είναι καταπληκτικό! Δεν έχω λόγια! Είναι απίστευτο! Έχω περάσει τόσα πολλά τους τελευταίους 18 μήνες και αυτό είναι ό,τι καλύτερο από οτιδήποτε περίμενα»!

Gasly-monza20-b1000x600

Έπειτα ο 24χρονος από τη Ρουέν, εστίασε σε όσα έκανε σε όσα συνέβησαν σε αυτή την περίοδο-δοκιμασία για την καριέρα του: «Δούλεψα σκληρά όταν επέστρεψα στη Scuderia AlphaTauri. Μέρα με τη μέρα, αγώνα με αγώνα, βελτιωνόμασταν και γινόμασταν πιο δυνατοί – αυτή η ομάδα μου έδωσε το πρώτο μου βάθρο στην Formula 1 πέρυσι στη Βραζιλία και τώρα, αυτά τα παιδιά μου έδωσαν την πρώτη μου νίκη, στην Ιταλία, στη Μόντσα, με μια Ιταλική ομάδα. Δεν είμαι κάποιος που παραιτείται από κάτι, αγωνίζομαι πάντα για ο,τιδήποτε στη ζωή μου μέχρι που έφτασα στην F1. Ήταν μια υπέροχη μέρα».

Gasly-monza20-d1000x600

Ο Gasly περιγράφει και τους τελευταίους συναρπαστικούς γύρους στη Μόντσα: «Στους τελευταίους γύρους όταν προσπαθούσα να κρατήσω την πρώτη θέση, ήξερα πόσο θα μου στοίχιζε αν την έχανα, δεν θα ήμουν ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση. Έδωσα ό,τι είχα – ήταν δύσκολο – πίεσα πολύ στην αρχή του δεύτερου stint ώστε να μην δώσω σε κανέναν που ακολουθούσε την ευκαιρία να με απειλήσει. Μετά, οι τελευταίοι πέντε γύροι ήταν τόσο έντονοι… πίεζα πάρα πολύ! Τα ελαστικά μου είχαν φθαρεί, αλλά ήθελα να κερδίσω τόσο πολύ, ακόμα νιώθω περίεργα λέγοντας πως είμαι νικητής Grand Prix. Ευχαριστώ πολύ όλους αυτούς τους ανθρώπους, εδώ στην πίστα και στο εργοστάσιο, στη Φαένζα και τον Μπάισεστερ, είναι και μια υπέροχη μέρα για αυτούς».

Gasly-monza20-e1000x600

Με αυτή την επιτυχία ο Gasly έφτασε τους 43 βαθμούς και είναι πλέον όγδοος στη βαθμολογία των οδηγών.

Διαβάστε επίσης:

Η αναδόμηση της Ferrari μπορεί να πάρει χρόνια!

Επίσημο: Η Renault μετονομάζεται σε Alpine F1 Team

Video: Πως ο Hamilton έκανε τον ταχύτερο γύρο στην ιστορία της F1

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ίσως υπάρξει και μέσα στο ‘20 θέση για τον Schumacher στην F1

cars

Ζήσε το όπως στη Formula 1

cars

Κεκλεισμένων των θυρών το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

cars

H Κίνα θέλει να φιλοξενήσει δύο Grand Prix φέτος!

cars

Η Williams αποκαλύπτει τα χρώματα που θα έχει το μονοθέσιο του 2024

cars

H Mercedes φέρεται να θέλει τον Vettel

cars

Formula 1: Για πάντα στη Mercedes o Wolff

cars

Μπράντλεϊ: ‘Οι νέοι κανονισμοί του 2026 αποσκοπούν να γκρεμίσουν τη Red Bull’

cars

Η Red Bull ήθελε να διώξει τον Χόρνερ – Νέα στοιχεία στο φως

cars