CARSNEWS
NEW MODELS

Η δωδεκακύλινδρη Lamborghini Sian πάτησε άσφαλτο και προκαλεί

Ονομάζεται Sian και πρόκειται να αποτελέσει το πρώτο hypercar της Lamborghini διεκδικώντας ταυτόχρονα και τον τίτλο της ισχυρότερης πρότασης στην ιστορία της ιταλικής φίρμας.

Αν και αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, μέχρι σήμερα δεν είχε κάνει την εμφάνισή της σε δημόσιο δρόμο κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν το hypercar με τους δώδεκα κυλίνδρους και τη συνδυαστική απόδοση των 819 ίππων φτάσει ως τη γραμμή παραγωγής.

Η απάντηση έρχεται από τους δρόμους της γείτονας χώρας στους οποίους εντοπίστηκε για πρώτη φορά η πανίσχυρη Lamborghini με το τουλάχιστον προκλητικό παρουσιαστικό της που δεν την αφήνει να περνά απαρατήρητη.

Το αρχικό πλάνο της Lamborghini προέβλεπε την παραγωγή μόλις 63 αντιτύπων, τα οποία έχουν ήδη βρει ιδιοκτήτες καθώς η τιμή των 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων  αποδείχθηκε μάλλον χαμηλή για ένα υβριδικό hypercar 819 ίππων που συνδυάζει τη λειτουργία ενός V12 κινητήρα 6,5 λίτρων με ένα «μικρό» ηλεκτρικό μοτέρ.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η Sian θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 2,8 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα θα υπερβαίνει τα 350 χλμ./ώρα, νούμερα που ενδεχομένως να δικαιολογούν και τον ακραίο αεροδυναμικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε κάποια από τις επόμενες κινηματογραφικές περιπέτειες του γνωστού σε όλους Batman.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Tesla Model S ντροπιάζει τη δωδεκακύλινδρη Ferrari F12 (Video)

cars

Τα έβαψαν… μαύρα στη Mercedes

cars

F1: Οι πέντε ακυρώσεις Grand Prix που έμειναν στην ιστορία

cars

Τον Απρίλιο η απάντηση της Volkswagen για την επένδυση στη Θάσο (UPD)

cars

Software VS Hardware: Ποιός θα θριαμβεύσει στη νέα εποχή της αυτοκίνησης;

cars

Η Hyundai έτοιμη να κατακτήσει τους αιθέρες

cars

Koenigsegg Gemera: 1.700 ίπποι για τέσσερις επιβάτες!

cars

Η FCA θα πάρει δάνειο ύψους 6,3 δισ. ευρώ από το ιταλικό κράτος

cars

Έρευνα: Οι πολύ χαμηλές ταχύτητες σκοτώνουν (Video)

cars