CARSNEWS
NEW MODELS

Η ιστορία της πιο ιδιαίτερης Porsche 911, της Targa! (video)

H 911 Targa έχει συμπληρώσει αισίως 53 χρόνια ζωής, μιας και η πρώτη της γενιά παρουσιάστηκε το 1967. Και αφού πριν από λίγες μέρες η γερμανική εταιρία παρουσίασε την τελευταία γενιά της με τον κωδικό 992 έδωσε στη δημοσιότητα ένα video με το timeline της όλα αυτά τα χρόνια.

Η γέννηση της Targa προήλθε από μια συζήτηση που είχε προκύψει εκείνα τα χρόνια στις ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια που παρέχουν τα συμβατικά κάμπριο. Μάλιστα κάποιοι πιο θερμοκέφαλοι πρότειναν την απαγόρευσή τους, γεγονός που αν γινόταν πραγματικότητα θα επηρέαζε ιδιαιτέρως τις πωλήσεις της Porsche.

Σαν απάντηση σε αυτά η Porsche, υπό την επίβλεψη του Ferdinand Alexander Porsche, εξέλιξε ένα νέο τύπο αμαξώματος, με εμφανές ρολ μπαρ, μια αφαιρούμενη σκληρή οροφή που μπορούσε να αποθηκευτεί στο πορτμπαγκάζ καθώς και ένα μαλακό αναδιπλούμενο τμήματα που περιλάμβανε και το πίσω παρμπρίζ. Που ήταν από γυαλί και θερμαινόμενο.

Το όνομα Targa προέκυψε από το διάσημο αγώνα του Targa Florio, ενώ στις επόμενες γενιές το αναδιπλούμενο πίσω τμήμα έδωσε τη υλεση του σε ένα σταθερό παρμπρίζ. Η μεγάλη αλλαγή έγινε στην Targa της γενιάς με τον κωδικό 993, καθώς δεν υπήρχε ρολ μπαρ, αλλά ένα κρύσταλλο ασφαλείας που κάλυπτε όλο το εσωτερικό και μπορούσε να μετακινηθεί προς τα πίσω, πάνω από το παρμπρίζ.

Η λύση αυτή χρησιμοποιήθηκε και στις δύο επόμενες γενιές της Targa (996 και 997), ενώ η επιστροφή στις ρίζες έγινε τον Ιανουάριο του 2014 με την παρουσίαση της γενιάς 991, ενώ δεν υπήρχε κανένας λόγος να αλλάξει και στην τρέχουσα (992).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Γιατί απέτυχε o M. Schumacher στη Mercedes;

cars

Ριζικές αλλαγές στη Volkswagen προτείνει ο Herbert Diess

cars

Η Γερμανία, πρώτη αγορά σε πωλήσεις EVs τον Νοέμβριο

cars

Ο Novak Djokovic πρεσβευτής του ηλεκτροκίνητου Peugeot 208

cars

Η πρώτη Ferrari Testa Rossa J βρήκε το νέο της… σπίτι (photos)

cars

Ανανέωση για το Hyundai Kona

cars

Κορωνοϊός: Δύσκολες ώρες για τον Flavio Briatore

cars

Οι μεταφορές… ρίχνουν λάδι στη “φωτιά” του πληθωρισμού – Στο 13,8% η αύξηση τoν Οκτώβριο

cars

Αυτή είναι ίσως η πιο ωραία off road μετατροπή της νέας Porsche 911

cars