CARSNEWS
NEW MODELS

Η καθηλωτική Lancia Stratos Zero γράφει ιστορία

Η Lancia Stratos έχει πάψει εδώ και αρκετές δεκαετίες να απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του Ειδικού Τύπου αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι έχει σβήσει και από τις μνήμες μας.

Το εμβληματικό τετράτροχο με τη σύντομη αλλά εντυπωσιακή καριέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, διακρίθηκε τόσο για τις ικανότητές του στην άσφαλτο και το χώμα όσο και για την αρχιτεκτονική του που επέβαλε -μεταξύ άλλων- την τοποθέτηση του κινητήρα στην πλάτη του οδηγού. Ίσως ήταν αυτή η πολυπλοκότητα που δεν επέτρεψε στο ιταλικό coupe να σταδιοδρομήσει ως πολιτικό όχημα, ίσως ο εξακύλινδρος κινητήρας της Ferrari ήταν πολύ ειδικός για να του χαρίσει μια λαμπρή εμπορική πορεία.

Με αυτά και με αυτά η Stratos -και η Lancia- οδηγήθηκε στην απαξίωση μιας και κανείς δεν είχε σκεφτεί, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, την αναβίωσή της.

Μέχρι που μια ομάδα σχεδιαστών δημιούργησαν την Strato Zero, ένα φουτουριστικό πρωτότυπο το οποίο επιχειρούσε να εισάγει στον μαγικό και ανεξερεύνητο κόσμο του Διαδικτύου.

Η επικαιροποιημένη εκδοχή του αυτοκινήτου επανέφερε την Stratos Zero στο προσκήνιο υπενθυμίζοντας σε όλους τη δυναμική ενός αυτοκινήτου ή αν προτιμάτε ενός κατασκευαστή που τα τελευταία χρόνια κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας χάρη στην πεφωτισμένη διαχείριση του S. Marchionne.

Δύσκολα θα μπορούσε να μιλήσει κανείς σε αυτό το στάδιο εξέλιξης για τα μηχανικά μέρη ενός αυτοκινήτου που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του Marcello Gandini, ωστόσο, οι Ιταλοί έχουν τη δυνατότατα να οραματίζονται.

Επειδή, όμως, τα πολλά λόγια είναι μετρημένα και απολαύστε έναν πραγματικό θρύλο ο οποίος φοράει πλέον το σύγχρονο κοστούμι του.  

Διαβάστε επίσης:

Μια Lancia Delta Integrale κατακτά την καρδιά της Νέας Υόρκης (Video)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Peugeot δίνει μια πρώτη γεύση του 508 Sport Engineered

cars

Έως τους 329 ίππους η ισχύς του νέου VW Golf

cars

Οι «μάγοι» του FCA Heritage Officine Classiche πιάνουν και πάλι δουλειά

cars

Η Porsche εξελίσσει εντυπωσιακό σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης για ηλεκτρικά SUV

cars

Απίστευτη πρόταση: Τρέιλερ-γεννήτρια η λύση στην αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (Video)

cars

Αθάνατο Tesla Model X «γράφει» 643.000 χιλιόμετρα και συνεχίζει

cars

Ιταλός νευροχειρουργός: “Ένας άνθρωπος πολύ διαφορετικός από αυτόν που θυμόμαστε στις πίστες πλέον, ο Michael Schumacher”

cars

Η ανανεωμένη BMW Μ5 είναι προ των πυλών

cars

Κορωνοϊός: Η αυξημένη κίνηση στα διόδια και η μη χρήση e-pass εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία

cars