CARSNEWS
NEW MODELS

Η καινούργια Cadillac Escalade μεγάλωσε ακόμη περισσότερο

Σε σχέση με την προκάτοχό της η καινούργια Escalade της Cadillac μεγάλωσε και άλλο. Τόσο που η ESV, η κορυφαία έκδοσή της με το μεγάλο μεταξόνιο των 3,43 m θα ξεπερνά έστω και για λίγο τα 5,80 m. Εδώ όσοι κάθονται στην τρίτη σειρά καθισμάτων θα είναι πιο άνετοι σε σχέση με αυτούς στην στάνταρ έκδοση που είναι περίπου 50 cm πιο μικρή.

Όσο για το χώρο για τις αποσκευές στην επιμηκυμένη εκδοχή φτάνει μέχρι και τα 3.585 lt (στάνταρ έκδοση από 722 έως 3.089 lt). Η εμφάνιση πάντως είναι σε κάθε περίπτωση επιβλητική με τη μεγάλη μάσκα και τα κάθετα πίσω φώτα, όπως επιβλητικοί είναι και οι στάνταρ τροχοί των 22 ιντσών.

Το εσωτερικό είναι άκρως εντυπωσιακό, καθώς οι συνολικά τρεις διαδοχικές οθόνες, όλες είναι OLED και 4K δημιουργούν ένα οπτικά ενιαίο σύνολο, που αφενός είναι κυρτό, για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία και αφετέρου έχει διαγώνιο που φτάνει τις 38 ίντσες.

Η παρέλαση high tech εξοπλισμού δεν ολοκληρώνεται εδώ μιας και υπάρχει σύστημα πλοήγησης με στοιχεία επαυξημένες πραγματικότητας (augmented reality), δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης δευτέρου επιπέδου και ηχοσυστήματα με 19 έως και 36 ηχεία σε συνεργασία με την AKG.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει το V8 των 6,2 lt της GM με 425 PS και 623 Nm. Ίδια ροπή αποδίδει και ο εξακύλινδρος turbo diesel των 3.000 cc και των 277 PS που είναι για πρώτη φορά διαθέσιμος. Τα κιβώτια σε κάθε περίπτωση είναι αυτόματα 10 σχέσεων.

Όσο για την τιμή πώλησης της νέας Cadillac Escalade στις ΗΠΑ θα πρέπει να υπολογίζετε λίγο πάνω από τις 100.000 δολάρια για την εισαγωγική της έκδοση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Ford Puma Ecoboost Hybrid: Δυναμικό στιλ και πρακτικότητα στο maximum

cars

Το αυτοκίνητο ενός θρύλου δεν θα μπορούσε παρά να είναι… θρυλικό (Video)

cars

Αυτό είναι το ελληνικό Lada Niva που έχει τρελάνει τον πλανήτη

cars

Η Audi ετοιμάζει έκδοση Sportback για το νέο Q5

cars

Ford: Δεν θέλουμε δικά μας εργοστάσια συσσωρευτών

cars

Ένταλμα σύλληψης από την Interpol για τον Ghosn στο Λίβανο

cars

Για πρώτη φορά δίχως βρετανικό γκραν πρι!

cars

Το Jeep Wrangler ανατράπηκε σε Crash Test (Video)

cars

To Peugeot 208 “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020” για την Ευρώπη

cars