CARSNEWS
F1 & RACES

Η μάχη που χρειάζεται η Formula 1!

Μετά από επτά χρόνια κυριαρχίας της Mercedes στην υβριδική εποχή της Formula 1, το σπορ δεν υπάρχει αμφιβολία πως «χρειάζεται» μάχη στην κορυφή.

Ποια μάχη περιμένουμε όμως να δούμε φέτος; Σύμφωνα με τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τις τρεις ημέρες δοκιμών, όχι βάσει χρόνων αλλά βάσει γενικότερων συμπερασμάτων, η Red Bull Racing δείχνει έτοιμη να ανέβει ένα σκαλοπάτι και να κοντράρει πραγματικά τους πρωταθλητές. Πράγμα που όπως επιβεβαιώνει ο Jenson Button, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε. Τον Lewis (Hamilton) με αντίπαλο τον Max (Verstappen). Αμφότεροι είναι εξαιρετικοί οδηγοί. Το να βλέπεις teammates να μάχονται για τον τίτλο είναι καλό αλλά αν οι μονομάχοι είναι από διαφορετικές ομάδες, είναι σπουδαίο! Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Formula 1 τώρα. Ο Max, όπως πάντα, θα τα δώσει όλα. Είναι στην καλύτερή του φάση και νομίζω πως είναι πια σε θέση να τα βάλει με τον Lewis», είπε ο Button στο Sky Sports.

verstappen-hamilton-podium18-a1000x600

Στη συνέχεια, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 αναφέρθηκε ειδικά στην πρεμιέρα της προσεχούς Κυριακής που διεξάγεται στην πίστα του Σακχίρ, στο Μπαχρέιν. Όπως τόνισε, αν η RB16B είναι και εκεί όσο ανταγωνιστική φάνηκε στο τριήμερο τεστ εξέλιξης, τότε θα είναι δείγμα της γενικότερης ανταγωνιστικότητάς της όλη τη σεζόν.

«Το Μπαχρέιν είναι μία ασυνήθιστη πίστα και συνήθως έχει δυνατούς ανέμους. Αν όμως εκεί, η Red Bull έχει την κάθετη δύναμη που της έλλειπε και που ήταν η πραγματική της αδυναμία το 2020, τότε θα την έχει παντού», τόνισε ο 41χρονος.

Πάντως ο Verstappen προσπάθησε να υποβαθμίσει το δυναμικό ξεκίνημα της Red Bull Racing και να μεταφέρει την πίεση στο στρατόπεδο της Mercedes. Αλλά τα παιχνίδια εντυπώσεων σύντομα θα λάβουν τέλος και οι ομάδες θα φανερώσουν την πραγματική τους δυναμική.

portugal20-hamilton-leads-max-a1000x600

Διαβάστε επίσης:

Video: Πως προφέρεται το όνομα της Alpine F1;

Ποιες είναι οι πιο γρήγορες πίστες της Formula 1; (video)

Όταν η Red Bull είχε «διώξει» τον Perez…

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Inside McLaren’s state-of-the-art new wind tunnel

cars

Η Mercedes θεωρεί ακόμη τον Χάμιλτον ηγέτη της, ‘χτίζει’ το μονοθέσιο πάνω του

cars

F1 GP Μπαχρέιν: 1-2 οι Mercedes στο FP1

cars

GP Ρωσίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

cars

Ο Χούρκατς οδήγησε την McLaren 765LT Spider και ξετρελάθηκε (vid)

cars

Ο Φερστάπεν πανηγύρισε την 50ή νίκη του στο γκραν πρι του Όστιν

cars

Η Alfa Romeo μένει στηv F1 με νέα ομάδα

cars

Η Red Bull ήθελε να διώξει τον Χόρνερ – Νέα στοιχεία στο φως

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP3 ο Verstappen!

cars