CARSNEWS
NEW MODELS

Η Μέρκελ αναζητά τρόπους να ανοίξουν τα εργοστάσια των Γερμανικών εταιριών

Μεγάλα προβλήματα προκαλεί το κλείσιμο των εργοστασίων στην Γερμανία, καθώς οι απώλειες είναι σημαντικές γι α τις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και γενικότερα την οικονομία της χώρας. 

Χθες, οι πρόεδροι της VW, της BMW και της Daimler είχαν επικοινωνία με την καγκελάριο Μέρκελ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, με την οποία συζήτησαν τους τρόπους ώστε να μειώσουν το ρίσκο της μετάδοσης της επιδημίας και να προστατεύσουν το προσωπικό όταν τα εργοστάσια ανοίξουν και πάλι. 

Ο πρόεδρος της VW Herbert Diess είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ότι κάθε εβδομάδα με κλειστά τα εργοστάσια, κοστίζει στην εταιρία έως και 2 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Οι συζητήσεις με την κυρία Μέρκελ προχώρησαν και στο πως θα μπορούσε να ξεκινήσει η παραγωγή και πάλι το γρηγορότερο δυνατό. Συμφώνησαν όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει μία γενικότερη συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ, καθώς δεν έχει νόημα αν ξεκινήσει την λειτουργία της μια χώρα, την ίδια στιγμή που η Ιταλία ή η Ισπανία είναι ακόμα υπό το καθεστώς της καραντίνας.

Ένα εξίσου μεγάλο πρόβλημα είναι και η κατάσταση που επικρατεί με τους προμηθευτές οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν σταματήσει την λειτουργία τους, οπότε καθίσταται αδύνατη και η λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής αυτοκινήτων. Πολλές από αυτές είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις οπότε και η επιστροφή τους στην δραστηριότητα είναι αρκετά δύσκολη αν δεν βρουν πόρους χρηματοδότησης για τις απώλειες που είχαν όλο αυτό το διάστημα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία απασχολεί περίπου 800.000 ανθρώπους ενώ άλλοι 300 χιλιάδες εργάζονται στους προμηθευτές, όπως η Continental, η Robert Bosch, η ΖF κ.λπ. Η Γερμανία αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη ύφεση από την εποχή του 2008-2009, και ακόμα και αν αρθούν οι περιορισμοί στα μέσα Μαίου, η ύφεση μπορεί να αγγίξει το 2,8% για την χρονιά.

Η κατάσταση πάντως στην Ευρώπη είναι αποκαρδιωτική για τον μήνα Μάρτιο, με τις πωλήσεις στην Ισπανία να έχουν πέσει κατά 69%, κατά 72% στην Γαλλία και 86% στην Ιταλία. 

ΠΗΓΗ: ΑUTOMOTIVE NEWS

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μια σύγχρονη και αμιγώς ηλεκτροκίνητη BMW 1602 (Video)

cars

Euro NCAP: Ένα στα 16 αυτοκίνητα δεν πήρε τα 5 αστέρια – Δείτε ποιο είναι (video)

cars

Τι σκοτώνει τις μπαταρίες ενός ηλεκτρικού οχήματος

cars

Η Ferrari “έβαλε εμπρός” τις μηχανές της (video)

cars

Η Γαλλική AIXAM έρχεται Ελλάδα

cars

Πρεμιέρα για την Ηλεκτροκίνηση στις 24 Αυγούστου

cars

Οι πωλήσεις της Ferrari ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 10.000 μονάδες

cars

Δοκιμάζουμε το ισορροπημένο Opel Corsa στην έκδοση 1.2 100 PS

cars

Πόσο κοστίζει αυτή η baby Bugatti;

cars