CARSNEWS
AUTONEWS

Η νέα υβριδική McLaren έχει όνομα: Artura!

Έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον 8 χρόνια από το ντεμπούτο της εντυπωσιακής McLaren P1 για να δούμε το δεύτερο υβριδικό μοντέλο της αγγλικής φίρμας. Οκτώ χρόνια για να εξελιχθεί η τεχνολογία του εξηλεκτρισμού και να εξελίξει και η ίδια η εταιρία το απαραίτητο υπόβαθρο για να την εκμεταλλευτεί. Η ώρα όμως έφτασε καθώς η McLaren έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα λανσάρει το πρώτο υβριδικό μοντέλο μαζικής παραγωγής κατά το πρώτο μισό του 2021 και τώρα, έχουμε επιτέλους και το όνομα του: Artura.

Η McLaren Artura λοιπόν έρχεται για να αντικαταστήσει την “Sports Series” της  (570S, 600LT κλπ) και το πρώτο πράγμα που αξίζει να αναφέρουμε, είναι η επιλογή της εταιρίας να υιοθετήσει μία διαφορετική στρατηγική για την ονομασία της σειράς μοντέλων. Μέχρι τώρα, τα ονόματα με τη μορφή λέξεων ήταν προνόμια των “Ultimate Series” μοντέλων αλλά αυτό αλλάζει με την Artura. Θα ήθελα πολύ να σου εξηγήσω την λογική πίσω από το όνομα, αλλά η McLaren δεν θέλει να μοιραστεί μαζί μας περισσότερες πληροφορίες, οπότε ας προχωρήσουμε. Το νέο μοντέλο είναι πραγματικά και ουσιαστικά ένα ολοκαίνουριο sports car, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μάρκας, Mike Flewitt.

Κάθε στοιχείο της Artura είναι νέο – από την αρχιτεκτονική και κάθε μέρος του High-Performance Hybrid κινητήριου συνόλου, στο αμάξωμα, το εσωτερικό και την διάδραση με τον οδηγό αλλά χτίζει σε δεκαετίες εμπειρίας στην εξέλιξη καινοτόμων τεχνολογιών τόσο στα αγωνιστικά όσο και στα μοντέλα δρόμου για να φέρουμε την τεχνογνωσία μας στον εξηλεκτρισμό, στην κατηγορία των supercars.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Artura θα χρησιμοποιεί μία ολοκαίνουρια, ανθρακονημάτινη φυσικά, πλατφόρμα η οποία θα φιλοξενεί εκτός από όλα τα άλλα, ένα υβριδικό σύστημα που βασίζεται σε έναν ολοκαίνουριο, twin-turbo V6 βενζινοκινητήρα. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε αλλά η McLaren δήλωσε ότι το κινητήριο σύνολο να προσφέρει “μέτρια ηλεκτρική εμβέλεια”, με τις φήμες να λένε ότι αυτή θα είναι της τάξης των 30-35 χιλιομέτρων. Οι ίδιες φήμες αναφέρουν ότι τόσο ο ηλεκτροκινητήρας όσο και ο twin-turbo V6 θα στέλνουν την δύναμη στους τροχούς του πίσω άξονα, οπότε οποιαδήποτε… ελπίδα τετρακίνησης μάλλον καταρρίπτεται. Όπως και να έχει, η Artura θα είναι “ένα νέο είδος McLaren για μία νέα εποχή” με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιδόσεις, τις δυνατότητες και την τεχνολογία που θα προσφέρει. Και σκέψου ότι αυτή θα είναι η… βασική McLaren!

The post Η νέα υβριδική McLaren έχει όνομα: Artura! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Williams εξελίσσει μπαταρία 1.000 kWh για φορτηγά ορυχείων!

cars

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: Η Καλαμάτα γίνεται η πρώτη πόλη που απελευθερώνεται από τους Τούρκους

cars

Gordon Murray T.50s Niki Lauda. 710 άλογα για 852 κιλά είναι αρκετά;

cars

Προσφορά μαμούθ για την εξαγορά στούντιο της Paramount στο Χόλιγουντ από την Apollo

cars

Ο καιρός σήμερα 20/3/2024

cars

Ford Maverick. Μικρότερο από το Ranger αλλά πολύ ικανό!

cars

Αλλαγή ηγεσίας στην Lotus.

cars

Απίστευτα μέρη στην Ευρώπη που δεν φαντάζεσαι ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα

cars

Η Volkswagen αποκαλύπτει το Arteon Shooting Brake με ένα σκίτσο!

cars