CARSNEWS
AUTONEWS

Η νέα Bentley Flying Spur V8 εστιάζει στον οδηγό!

Θα περίμενε κανείς ότι ένα υπερπολυτελές sedan όπως η Bentley Flying Spur δεν στοχεύει στην οδηγική απόλαυση. Λογικό, καθώς τέτοιου είδους οχήματα δεν οδηγούνται από τον ιδιοκτήτη αλλά από τον σοφέρ του, οπότε δεν έχει νόημα να προσφέρει συγκινήσεις, ταχύτητα και επιδόσεις. Γι’ αυτό υπάρχει η κορυφαία έκδοση με τον θηριώδη W12 βενζινοκινητήρα. Ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο-οδοστρωτήρας στο οποίο ο ιδιοκτήτης μπορεί να χαλαρώσει στο πίσω κάθισμα ενώ ο οδηγός του έχει αναλάβει το βαρετό καθήκον της οδήγησης. Αν ο ιδιοκτήτης θέλει να είναι και ο οδηγός, υπάρχει από εδώ και πέρα η Flying Spur V8!

Την θέση του γιγαντιαίου 6-λιτρου W12 έχει πάρει ένας twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4 λίτρων ο οποίος παράγει χωρίς ιδιαίτερο κόπο 550 ίππους και 770 Nm ροπής! Διαθέτει όλα τα σύγχρονα καλούδια μεταξύ των οποίων και ένα σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για την βελτίωση της οικονομίας καυσίμου αλλά δεν μόνο ισχυρός και σχετικά… οικονομικός. Είναι και ελαφρύτερος από τον W12 με αποτέλεσμα η V8 έκδοση της Flying Spur να ζυγίζει 100 κιλά λιγότερο από την κορυφαία! Έτσι, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 318 km/h αλλά και πάλι, τα προτερήματα δεν σταματούν εδώ. Όντας μία αυθεντική Flying Spur εξοπλίζεται και πάλι με την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση της αγγλικής φίρμας και το προηγμένο σύστημα torque vectoring ενώ προαιρετικά, προσφέρονται τόσο ένα σύστημα τετραδιεύθυνσης όσο και αυτό του ηλεκτρικού περιορισμού των κλίσεων.

Αν σε απασχολεί η εμφάνιση δε, να σε καθησυχάσω λέγοντας ότι δύσκολα θα διαπιστώσει κανείς ότι οδηγείς την… “υποδεέστερη” Flying Spur V8 καθώς οι αλλαγές τόσο στο πολυτελές εσωτερικό όσο και στο εντυπωσιακό αμάξωμα είναι πρακτικά μηδενικές. Πριν κλείσουμε, να σημειώσουμε ότι οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει για τη νέα έκδοση του αγγλικού sedan και οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του έτους.

The post Η νέα Bentley Flying Spur V8 εστιάζει στον οδηγό! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Infiniti: Το Projet Black S είναι επισήμως νεκρό.

cars

Volkswagen ID.7 Tourer: Πρεμιέρα για το ευρύχωρο ηλεκτρικό estate

cars

Την Κυριακή παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του το ΚΚΕ – Τα δύο ονόματα που έχουν «κλειδώσει»

Bury

Οι ευλύγιστες επιφάνειες της Magna βελτιώνουν την αεροδυναμική

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen ID.3 στο Zwickau.

cars

Nissan. Οραματίζεται το μέλλον και το παρουσιάζει στον ανάλογο χώρο

cars

Το Ford Capri μπορεί να επιστρέψει!

cars

Aνάκληση Toyota Proace City

cars

Πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Απρίλιο 2023

cars