CARSNEWS
NEW MODELS

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe μάς δείχνει την… μάσκα της

Τα τετράθυρα coupe αμαξώματα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, αλλοιώνοντας τις σχεδιαστικές συνήθειες όχι μόνο των παραδοσιακών sedan αλλά και των SUV. Δεν είναι λίγες, μάλιστα, εκείνες οι περιπτώσεις που οι τετράθυρες coupe εκδόσεις κατάφεραν να επισκιάσουν εκείνες στις οποίες βασίστηκαν, επιτυγχάνοντας την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο ρέουσες γραμμές ενός αυθεντικού coupe και την πρακτικότητα ενός τετράθυρου σεντάν.

Η BMW ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που πειραματίστηκαν με τη συγκεκριμένη σχεδιαστική ιδιομορφία και ένας από τους τελευταίους ενδεχομένως που πρόκειται να την εγκαταλείψουν.

Δεν αποτελεί είδηση λοιπόν, ότι η νέα BMW Σειρά 4 Coupe θα αποκτήσει και τετράθυρη έκδοση με το προσωνύμιο Gran Coupe και τα χωροταξικά-χρηστικά πλεονεκτήματα ενός σεντάν.

Η πρώτη ψηφιακή αποτύπωση του αυτοκινήτου αναδεικνύει τα βασικά «συστατικά» του σχεδιασμού του, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και τα θηριώδη «νεφρά» που δεσπόζουν στο ρύγχος του αμαξώματος.

Πιο συντηρητική αναμένεται να είναι η προσέγγιση στο πίσω τμήμα, στο οποίο θα ξεχωρίζει η κεκλιμένη γραμμή της οροφής και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led που θα αποτελούν τη σχεδιαστική υπογραφή.

Σε επίπεδο μηχανικών μερών και κινητήρων, η BMW Σειρά 4 Gran Coupe πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα της «Tριάρας» αν και θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να φορέσει τα διακριτικά M και τον υπερτροφοδουτούμενο κινητήρα βενζίνης  των τριών λίτρων απόδοσης 500 plus ίππων.

Διαβάστε επίσης:

BMW R Nine T: Δεν είναι μοτοσικλέτα, είναι γλυπτό!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επίσημα και η υβριδική BMW X2 xDrive25e

cars

Με τη Maserati MC12 Corsa στην Imola (Video)

cars

H ψηφιακή αποκάλυψη της νέας Mercedes E-Class

cars

Mercedes: Με τα σήματα του FTX στη Βραζιλία παρά την κατάρρευση του χορηγού

cars

Φάκελος καύσιμα: Τι να προτιμώ, απλή ή super αμόλυβδη;

cars

Το Genesis GV80 εντυπωσιάζει εντός και εκτός δρόμου

cars

Τα Ford Puma και Kuga σε νέες τιμές με όφελος έως 2.642 ευρώ

cars

Για άλλη μια χρονιά η VW πούλησε περισσότερα… λουκάνικα παρά αυτοκίνητα

cars

Η Maserati τιμά τον Sir Stirling Moss με ένα πρωτότυπο του MC20

cars