CARSNEWS
AUTONEWS

Η νέα BMW 128ti προσφέρει κίνηση μπροστά και 265 ίππους!

Ποιος θα το περίμενε ότι εν έτη 2020 θα μιλούσαμε για ένα παραδοσιακό, μπροστιοκίνητο, καυτό hatchback από την BMW; Κι όμως, η γερμανική εταιρία αποφάσισε να εμπλουτίσει την γκάμα της 1 Series με μία νέα έκδοση που θα σταθεί απέναντι από μοντέλα όπως το VW Golf GTI, το Ford Focus ST κ.ά. ελπίζοντας να προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό στις τάξεις της. Μία έκδοση που τοποθετείται κάτω από την κορυφαία M135i xDrive αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι “λιγότερο” αυτοκίνητο – απλά διαφορετική!

Κάτω από το καπό της 128ti βρίσκεται ένας δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας με 265 ίππους ο οποίος συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο για να στείλει την δύναμη στους τροχούς του εμπρός άξονα μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen. Χάρη σε αυτό το setup αλλά και στο γεγονός ότι η 128ti είναι 80 κιλά ελαφρύτερη από την M135i xDrive καθώς απουσιάζει το σύστημα τετρακίνησης, το νέο μοντέλο της BMW ολοκληρώνει το σπριντ στα 100 km/h σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα.

Η “ti” όμως δεν είναι γρήγορη μόνο στην ευθεία. Οι μηχανικοί της BMW δούλεψαν πάνω στην ανάρτηση της 1 Series, μειώνοντας την απόσταση από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά και καταλήγοντας σε ένα σετ ρυθμίσεων που είναι πιο… σκληροπυρηνικό από αυτό της M135i, παρότι τα δύο μοντέλα μοιράζονται αρκετά από τα επιμέρους στοιχεία τους όπως και το M Sport σύστημα πέδησης. Όσον αφορά στην εμφάνιση δε, παρότι η 128ti δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα, η BMW υπόσχεται πως θα διαθέτει πληθώρα νέων χαρακτηριστικών που θα την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας. Για να δούμε λοιπόν τι μπορεί να κάνει η εταιρία…

The post Η νέα BMW 128ti προσφέρει κίνηση μπροστά και 265 ίππους! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid. Έρχεται ως η ισχυρότερη έκδοση!

cars

Hyundai Kona Electric. Ενισχύεται η διαθεσιμότητά του

cars

Νέο Skoda Kamiq. Έρχεται με πέντε αστέρια

cars

VW. Πανελλήνια πρεμιέρα του νέου Golf στην «Αυτοκίνηση 2019»

cars

Νέο Audi SQ5 TDI. Δυναμικό από κάθε άποψη

cars

Ένα ακόμη βήμα από τις ΗΠΑ προς την απαγόρευση του TikTok

cars

Νέο Renault Captur. Με πληθώρα επιλογών

cars

Η Yamaha παρουσίασε ηλεκτροκινητήρα 475 ίππων!

cars

Η DeLorean θα λανσάρει “νέα” DMC-12. Έχε το νου σου!

cars