CARSNEWS
AUTONEWS

Η νέα BMW M2 πήρε το πράσινο φως!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η BMW έδωσε το πράσινο φως για τη νέα M2 που θα γίνει η αιχμή του δόρατος στην γκάμα των “junior” M μοντέλων. Η γκάμα αυτή θα περιλαμβάνει τόσο την τετρακίνητη M2 Gran Coupe όσο και μία επίσης τετρακίνητη 1-Series M με περισσότερα από 400 ίππους αλλά η πισωκίνητη M2 θα είναι αυτή που θα γεφυρώνει το κενό ανάμεσα σε αυτά τα δύο, και το επόμενο επίπεδο M μοντέλων όπως οι X3 M/X4 M και οι επερχόμενες M3/M4.

Στην καρδιά της νέας M2 θα βρίσκεται μία detuned εκδοχή του εξακύλινδρου εν σειρά, υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα που είδαμε στα καυτά SUVs της γερμανικής εταιρίας που θα παράγει περί τα 425 άλογα και γύρω στα 550 Nm ροπής ώστε να αντισταθμίσει την αύξηση στο βάρος που θα επιφέρει η αύξηση στις διαστάσεις του αυτοκινήτου. Έτσι, η M2 θα είναι σε θέση να προσφέρει παρόμοιες, αν όχι καλύτερες επιδόσεις από τον προκάτοχο της χωρίς να απειλεί την υπεροχή των μεγαλύτερων, ακριβότερων και ισχυρότερων M3 και M4.

Για την βάση του επερχόμενου μοντέλου, η BMW αναμένεται να χρησιμοποιήσει την τελευταία εκδοχή της CLAR αρχιτεκτονικής που εξασφαλίζει την διατήρηση της τρέχουσας διαμόρφωσης με τον κινητήρα εμπρός, τοποθετημένο στον διαμήκη άξονα και την κίνηση πίσω, ενώ παράλληλα, “καλύπτει” την 2-Series για το μέλλον χάρη στην δυνατότητα φιλοξενίας μίας ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής 48V. Η κορυφαία M2, δεν θα επωφελείται από ένα “mild-hybrid” boost αρχικά αλλά δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί στον 3-λιτρο βενζινοκινητήρα αργότερα στη ζωή του μοντέλου. Μία ζωή που αναμένεται να αρχίσει για την βασική 2-Series το 2021 και για την M2 έναν χρόνο αργότερα.

Κατά τα άλλα, περιμένουμε από την γερμανική φίρμα να εμπλουτίσει την γκάμα της και με ένα μοντέλο που θα σταθεί απέναντι στην CLA45 και το επερχόμενο RS3 Sedan. Αυτό το μοντέλο θα πάρει την μορφή της M2 Gran Coupe, η οποία θα εξοπλίζεται με μία ακόμα πιο αναβαθμισμένη εκδοχή του 4-κύλινδρου, turbo βενζινοκινητήρα της BMW, πιθανώς στην περιοχή των 400 ίππων, καθώς και σύστημα τετρακίνησης όπως οι “αντίπαλοι” του. Πρακτικά αυτούσιο θα μεταφερθεί αυτό το κινητήριο σύνολο και στην καυτή έκδοση της 1-Series αλλά γι’ αυτά τα δύο μοντέλα δεν έχουμε κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Toyota Hilux GR Sport έρχεται τον Οκτώβριο.

cars

Αυτοκίνητο του 2021 για την Ελλάδα. Αυτή είναι η τελική δεκάδα

cars

Seat. Tα εξηλεκτρισμένα μοντέλα θα αυξήσουν τις πωλήσεις

cars

Dacia Duster facelift. Διαθέσιμο από 15990 Ευρώ

cars

Η Opel αναβιώνει το Manta ως ηλεκτρικό.

cars

Ford Transit. Mε νέο αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων

cars

Cupra Dark Rebel – Πρεμιέρα στο Μόναχο για το αμιγώς ηλεκτρικό sportscar

cars

Fiat 500. Ανέκαθεν έδινε έμφαση στη σχεδίαση

cars

Audi. Η λειτουργία των plug-in υβριδικών μοντέλων της

cars