CARSNEWS
NEW MODELS

Η νέα BMW M2 Coupe θα είναι πισωκίνητη και με ισχύ λίγο κάτω από 450 άλογα

Αν θεωρείτε πως στο βωμό για χαμηλότερες εκπομπές ρύπων θα θυσιαστούν τα σπορ μοντέλα πέφτετε έξω. Ειδικά όταν μιλάμε για το M Division της BMW το οποίο ετοιμάζει ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τρεις καυτές «μικρές» εκδόσεις. Για την τετρακίνητη M2 Gran Coupe (ως αντίπαλος στο Audi RS3) και την Μ1 (αν λέγεται έτσι, απέναντι στην CLA AMG 45) γνωρίζουμε πως θα έχουν λίγο πάνω από 400 άλογα.

Αυτή που ξεχωρίζει όμως θα είναι η νέα M2 Coupe η οποία ουσιαστικά επαναπροσδιόρισε το στίγμα της μάρκας κάτω από τις Μ3/Μ4 και κατάφερε να ξεπεράσει κάθε εμπορική προσδοκία χτίζοντας το δικό της μύθο. Και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στην BMW Ζ4 και στην Toyota Supra.

Κάτι που είναι πολύ σημαντικό μιας και η νέα Μ2 θα εξακολουθήσει να διατηρεί ένα αυθεντικό στοιχείο σπορ οδήγησης το οποίο δεν είναι άλλο από την μεταφορά της ισχύος στον πίσω άξονα. Η νέα 2 Coupe θα παρουσιαστεί του χρόνου και η M2 Coupe εκτός απρόοπτου το 2022.

Από εκεί και πέρα κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας νέος τρίλιτρος εξακύλινδρος (ο S58 αντί του S55) που θα αποδίδει κοντά στους 450 PS (με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο 8άρι κιβώτιο). Πρόκειται για μια ελαφρώς ηπιότερη εκδοχή του μοτέρ που θα δούμε και στις νέες M3/M4. Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 αναμένεται κάτω από τα 4 sec με τελική στα περίπου 280 km/h.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ακυρώνεται η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

cars

Ανανεωμένη και hi-tech η Mercedes-Benz E-Class

cars

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας παίρνει η PSA για να ξανανοίξει τα εργοστάσιά της

cars

Όλες οι καλοκαιρινές προσφορές της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου με ένα κλικ

cars

Κορωναϊός: Επιστρέφονται πινακίδες, άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας – Ποιοί εξαιρούνται

cars

Carlos Ghosn: «Θα βοηθήσω όσους μου συμπαραστάθηκαν»

cars

Η τιμή του Mazda 3 Turbo στην αμερικανική αγορά

cars

Volkswagen: Νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες after sales

cars

H General Motors εξελίσσει ένα νέο V8 με “κομπρέσορα”

cars