CARSNEWS
NEW MODELS

Η νέα BMW M3 θα είναι διαθέσιμη και ως Touring

Για πρώτη φορά από τη δημιουργία της M3 η 6η κατά σειρά γενιά της θα έχει και μια ακόμα έκδοση αμαξώματος. Την Touring, δηλαδή την πιο οικογενειακή και πρακτική στέισον.

Το ερώτημα γιατί να παρουσιάσει τώρα η BMW μια M3 Touring η απάντηση είναι σε άμεση συνάρτηση με τον ανταγωνισμό, μιας και η Mercedes-AMG C 63 είναι διαθέσιμη ως Estate –έτσι λέει η Mercedes τα δικά της στέισον- ενώ το Audi RS4, όπως και το μεγαλύτερο RS6 είναι αποκλειστικά και μόνο στέισον (Avant).

Όπως είναι αναμενόμενο η M3 Touring δεν θα διαφοροποιείται σε τίποτα από τη σεντάν σε ότι έχει σχέση με τα μηχανικά μέρη. Έτσι και σε αυτή κάτω από το μακρύ καπό θα υπάρχει ο νέος εξακύλινδρος σε σειρά των 3.000 cc της μάρκας που χρησιμοποιείται και στις Χ5 Μ και X6 M, όπου με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 510 PS και 600 Nm.

Σε αυτά τα επίπεδα θα κυμαίνεται και η απόδοση της νέας M3, ενώ και η Touring θα έχει τα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης, που μπορεί να στείλει και το 100% της ροπής στον πίσω άξονα.

Σε σχέση με τις στάνταρ εκδοχές της Touring η M3, όπως ανακοίνωσε η BMW θα έχει μεγαλύτερα μετατρόχια, αναβαθμισμένη ανάρτηση και πιο αποδοτικά φρένα. Τέλος να πούμε πως η BMW M3 Touring δεν αναμένεται πάντως πριν από το 2022.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μείωση προσωπικού στην Daimler

cars

Tο ηλεκτρικό Hyundai Kona ανέβηκε στα 5.731 μέτρα πετυχαίνοντας ρεκόρ Guinness!

cars

Ισχυρότερη και ταχύτερη η νέα Porsche Macan GTS

cars

Αυτό είναι το νέο Peugeot 3008

cars

Η μάχη του αιώνα: Το Tesla Roadster απέναντι στην Porsche Taycan

cars

Εγκρίθηκε η κατασκευή εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία

cars

Toyota Supra πωλείται για ένα κομμάτι ψωμί

cars

Από 14.180 ευρώ το υγραεριοκίνητο Dacia Duster LPG

cars

Πώς μπορείς να ψήσεις ρολό χοιρινό στο εσωτερικό ενός Datsun Sunny (VIDEO)

cars