CARSNEWS
AUTONEWS

Η νέα Eagle E-Type Lightweight GT είναι το απόλυτο restomod!

Ότι είναι η Singer για την Porsche, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η Eagle για την Jaguar και αν η 964 που εξέλιξε η Singer με την Williams Advanced Engineering είναι η απόλυτη 911, τότε κάτι αντίστοιχο είναι η νέα E-Type Lightweight GT. Κάθε μία από τις 8.000 εργατοώρες που απαιτείται για την ολοκλήρωση της φαίνεται στην αρτιότητα του σχεδίου αλλά και στην εκτέλεση του και το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό αν σκεφτείς ότι όλα ξεκινούν από το γυμνό πλαίσιο μίας κλασικής E-Type Series I.

Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνουν οι τεχνίτες της Eagle αντικαθιστώντας κάθε μέρος του αμαξώματος με νέα, αλουμινένια και χειροποίητα πάνελς που φέρνουν και μία σειρά τροποποιήσεων όπως για παράδειγμα το εντονότερα κεκκλιμένο πίσω μέρος με τον ενσωματωμένο αεραγωγό και τα φαρδύτερα φτερά για να χωρέσουν οι μεγαλύτερες αλλά ελαφρύτερες ζάντες κράματος μαγνησίου 16 ιντσών. Το ίδιο ελαφρύ υλικό έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μέρη του αμαξώματος όπως το κάλυμμα του κιβωτίου, του διαφορικού, του κάρτερ καθώς και στα μουαγιέ, ώστε να διατηρηθεί το βάρος στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Έτσι, χάρη στην εκτεταμένη χρήση μαγνησίου, αλουμινίου, Inconel και τιτανίου, η Eagle E-Type Lightweight GT δεν ζυγίζει περισσότερα από 1.017 κιλά, παρότι όπως αναφέρει η αγγλική εταιρία δεν είναι κάποιο “σπαρτιατικό” αγωνιστικό αλλά ένα άνετο grand tourer με δερμάτινα καθίσματα, air condition και την πανάκριβη ανάρτηση της Ohlins με ρυθμίσεις για κάλυψη πολλών χιλιομέτρων.

Κάτω από το μακρύ καπό δε, κρύβεται ένας πανέμορφος εξακύλινδρος εν σειρά με χωρητικότητα 4,7 λίτρων και τριπλά καρμπιρατέρ της Weber, ο οποίος χάρη στις επεμβάσεις της Eagle παράγει πλέον 385 ίππους και πάνω από 500 Nm ροπής. Αυτά, περνούν στον δρόμο από τους τροχούς του πίσω άξονα μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων, χαρίζοντας στην Lightweight GT εξαιρετικές επιδόσεις: τα πρώτα 100 km/h έρχονται σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα υπερβαίνει τα 275 km/h.

Όμως δεν είναι αυτές που κάνουν το συγκεκριμένο μοντέλο ξεχωριστό, αλλά η εμμονή στην λεπτομέρεια. Γι’ αυτό η Eagle δηλώνει ότι θα κατασκευάζει μονάχα 2 αυτοκίνητα σε ετήσια βάση και γι’ αυτό η τιμή τους, παρότι δεν έγινε γνωστή, πιθανώς να αγγίζει ένα 7-ψήφιο νούμερο!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τέλος στη ζωή του έβαλε 55χρονος άνδρας στα Χανιά

cars

Το Toyota Yaris είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς!

cars

Νέο Renault Clio. Βρίθει τεχνολογιών

cars

Jeep Gladiator. Ικανό και με τη βούλα

cars

KIA.  O Rafael Nadal  θα κινείται με το  νέο crossover EV6

cars

Νέο Volkswagen Golf GTI TCR. Απευθείας από τις πίστες

cars

Για νέα επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια κατηγορεί η Μόσχα την Ουκρανία

cars

Νέο Audi Α3 Sportback. Διαθέσιμο από 22430 Ευρώ

cars

Volkswagen ID.4 GTX. Η σπορ εκδοχή του ID.4

cars