CARSNEWS
NEW MODELS

Η νέα Rolls Royce Ghost θα φέρει 100 κιλά ηχομονωτικά υλικά! (βίντεο)

Για τη Βρετανική φίρμα, η διαρκής αναζήτηση του απόλυτου, σε κάθε τομέα, αποτελεί στάση ζωής. Δεν αρκεί μόνο να έχεις τα καλύτερα υλικά, τις πιο άνετες αναρτήσεις ή το πιο πολυτελές σαλόνι. Οι χειροποίητες προτάσεις της θα πρέπει να διακρίνονται παντού. Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο και η επόμενη Ghost θα εφοδιάζεται με περισσότερα από 100 κιλά ειδικών ηχομονωτικών υλικών, ώστε να προσφέρει μία καμπίνα «πλαίσιο αναφοράς», σε επίπεδο ησυχίας.

Ξεκινώντας από την απομόνωση του V12 συνόλου των 6,75 λίτρων, οι μηχανικοί εξέλιξης της φίρμας τοποθέτησαν ένα ειδικό διάφραγμα διπλού τοιχώματος, όπου διαχωρίζει το χώρο του κινητήρα από το εσωτερικό. Αντίστοιχα γέμισαν όλες τις κοιλότητες της οροφής, του χώρου αποσκευών, των θυρών και του πατώματος με ειδικά ηχομονωτικά υλικά.

Ειδικά για τις γυάλινες επιφάνειες, χρησιμοποιούνται παντού διπλά κρύσταλλα όπου φέρουν στο εσωτερικό τους ένα διάφανο φύλλο από συνθετικό υλικό. Τα ελαστικά περιέχουν εντός τους ειδικό αφρό ώστε να περιορίζεται ο θόρυβος της κύλισης, ενώ ειδική μέριμνα δόθηκε στις βάσεις του κινητήρα και στα σινεμπλόκ των αναρτήσεων.

«Η εξαιρετική ακουστική ποιότητα της νέας Ghost είναι το αποτέλεσμα σημαντικών εξελίξεων της μηχανικής και ιδιαίτερης προσοχής στη λεπτομέρεια, αλλά στηρίζεται πραγματικά από την εμπειρία της φίρμας στην αρχιτεκτονική δομών αλουμινίου» αναφέρει σχετικά ο Tom Davis-Reason, Acoustic Engineering Lead της νέας Ghost. «Απλώς δεν υπάρχει τρόπος να δημιουργήσουμε ένα τόσο ακουστικά εκλεπτυσμένο περιβάλλον χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα από χάλυβα».

Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι πως μετά από έρευνες οι άνθρωποι της Rolls Royce ανακάλυψαν ότι ενώ η δημιουργία μίας απόλυτα ήσυχης καμπίνας είναι τεχνητά εφικτή, στην πράξη δημιουργεί ένα παράξενο συναίσθημα στους επιβάτες του αυτοκινήτου. Έτσι, μελέτησαν το συντονισμό των επιμέρους συστατικών και επέτρεψαν να ακούγεται ένα ελαφρύ θρόισμα, «ένας απαλός τόνος που οι πελάτες βίωσαν ως μία λεπτή νότα», σύμφωνα με τους ίδιους. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Από την πλευρά μας, θα πούμε ότι πραγματικά μας έχει κινήσει το ενδιαφέρον να ανακαλύψουμε πως μπορεί να είναι η μετακίνηση σε ένα τόσο απομονωμένο σαλόνι, όπως αυτό της επόμενης Ghost.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

GP Βαρκελώνης: Μια ακόμα… χαλαρή pole position για τον Hamilton-Άφαντη η Ferrari

cars

Ανασχεδιασμένα λογότυπα για τη Maserati

cars

Εξαρθρώθηκε σπείρα με ειδίκευση στα πολυτελή αυτοκίνητα

cars

Οι αστρονομικές απαιτήσεις του Hamilton για ένα νέο συμβόλαιο

cars

Ο Novak Djokovic πρεσβευτής του ηλεκτροκίνητου Peugeot 208

cars

Μια Porsche 911 του 1969 έτοιμη για αγώνες Baja

cars

Βόμβα μεγατόνων η Bugatti με τον κινητήρα μπροστά!

cars

Configurator: Επίλεξε το αυτοκίνητο σου με ένα “κλικ” μένοντας… σπίτι

cars

Κορωνοϊός: Πάνω από 12.000 τα θύματα παγκοσμίως- Ένα δισ. άνθρωποι σε κατ’ οίκον περιορισμό

cars