CARSNEWS
AUTONEWS

Η νέα S-Class φέρνει και τους πρώτους αερόσακους πίσω επιβατών!

Η S-Class δεν πρωτοπορεί μονάχα στον τομέα της άνεσης και της πολυτέλειας αλλά και σε αυτόν της ασφάλειας καθώς, όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρία, θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα εξοπλίζεται με αερόσακους για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Προς το παρόν, δεν έχουμε στη διάθεση μας όλες τις λεπτομέρειες αλλά σύμφωνα με αυτά που αναφέρει η Mercedes-Benz, οι αερόσακοι των πίσω επιβατών έχουν διαφορετικό design και τρόπο λειτουργίας από αυτούς του οδηγού και του συνοδηγού παρότι η αποστολή τους είναι ίδια: η προστασία των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης.

Οι πίσω αερόσακοι είναι τοποθετημένοι στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων και το “U” σχήμα τους επιτρέπει να λειτουργούν ως “γάντι” για να συγκρατούν το σώμα και το κεφάλι των επιβατών. Επιπλέον, έχουν την δυνατότητα να προσαρμόζουν τη λειτουργία τους σε περίπτωση που υπάρχει παιδικό καθισματάκι ενώ συνεργάζονται με τις “φουσκωτές” ζώνες ασφαλείας για να θέσουν νέα standards στον τομέα της ασφάλειας των πίσω επιβατών!

Εκτός αυτού, η Mercedes-Benz αναβάθμισε και το σύστημα Pre-Safe Impulse Side. Η εν λόγω τεχνολογία χρησιμοποιεί αισθητήρες που ανιχνεύουν μία επικείμενη σύγκρουση στα πλαϊνά του αυτοκινήτου και φουσκώνει τα πλαϊνά μαξιλάρια στα καθίσματα για να μετακινήσει τον οδηγό και τον συνοδηγό προς το κέντρο του οχήματος. “Λέει” στην E-Active Body Control ανάρτηση δε, να ανυψώσει το όχημα από την πλευρά που θα γίνει η σύγκρουση ώστε το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων να κατευθυνθεί στο ισχυρότερο, κάτω μέρος της S-Class. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, θα τα δούμε όταν αποκαλυφθεί η νέα γενιά, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mazda MX-30. Η Mazda μπαίνει δυνατά στην αγορά των ηλεκτρικών!

cars

Nέο Honda Civic. Ώρα για ανανέωση

cars

Dacia. Mία «μικρή» μάρκα με ιστορία και κυρίως μέλλον

cars

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μύθοι και αλήθειες

cars

Η Renntech εκτοξεύει την ιπποδύναμη της Mercedes-AMG A45 S στα 600 άλογα!

cars

Η Ford θα πουλά μόνο ηλεκτρικά από το 2030!

cars

Μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Ευρώπη που αντιστέκεται…

cars

Η Toyota επιβεβαιώνει την καυτή, GR Corolla!

cars

H Jeep μας προετοιμάζει για το νέο Wagoneer.

cars