CARSNEWS
NEW MODELS

Η νέα Skoda Octavia RS θα έχει και plug-in υβριδική έκδοση 1.400 cc

Το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης η Skoda μπορεί να έχει στο περίπτερό της τη νέα έκδοση της κορυφαίας Octavia, της RS. Που και πάλι δεν θα είναι μονοδιάστατη, καθώς θα είναι διαθέσιμη τόσο ως λιμουζίνα όσο και σα στέισον, με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια και κίνηση είτε στους εμπρός είτε σε όλους τους τροχούς.

Το πραγματικά μεγάλο νέο όμως θα είναι η ύπαρξη και μιας plug-in υβριδικής εκδοχής της, η οποία θα χρησιμοποιεί το γνωστό σύστημα πρόωσης του ομίλου που βασίζεται στον 1.4 TSI. Η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να ξεπερνά τα 245 PS της ειδικής έκδοση RS 245 της προηγούμενης γενιάς, ενώ κορυφαία θα είναι και η ροπή των 400 Nm.

Στην περίπτωση της νέας υβριδικής Octavia RS δεν θα είναι αυξημένες μόνο η ισχύς και η ροπή αλλά και το βάρος. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 250 kg σε σχέση με το συμβατικό βενζινοκίνητο μοντέλο, μεγάλο μέρος των οποίων οφείλεται στη μπαταρία των τουλάχιστον 13 kWh που θα εξασφαλίζει μια ηλεκτρική αυτονομία 48 χιλιομέτρων.

Έτσι η Octavia RS PHEV δεν θα είναι ούτε η πιο γρήγορη ούτε η πιο άμεση στο δρόμο. Σίγουρα όμως θα είναι η πιο ακριβή και η πιο οικονομική από πλευράς κατανάλωσης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Θα αγοράζατε ένα νέο, ηλεκτροκίνητο Autobianchi;

cars

Πισωκίνητη και χωρίς οροφή η Lamborghini Huracan EVO των 610 ίππων

cars

Έτσι θα λύσουν το… πρόβλημα της Formula 1 οι Άραβες (video)

cars

Θεϊκή και προσιτή Bugatti με τον κινητήρα μπροστά

cars

Αλήθειες και μύθοι για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

cars

Το μονοθέσιο που άλλαξε την ιστορία της Formula 1 (video)

cars

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αναβάλλονται τα πρώτα τρία Grand Prix της σεζόν στη Formula 1

cars

Ferrari 812 Superfast vs Ford Mustang Shelby GT500: Διηπειρωτική τιτανομαχία! (video)

cars

Porsche απογειώνεται με την όπισθεν σε track day (Video)

cars