CARSNEWS
NEW MODELS

Η οικογένεια Peugeot σκοπεύει σε αύξηση των μετοχών της

Η πρόσφατη συγχώνευση των Ομίλων PSA και FCA είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο και την πιθανότητα ανάπτυξης μιας δυναμικής επενδύσεων η οποία να αποφέρει κέρδη στους μετόχους. Στη συμφωνία που υπεγράφη, προβλέπεται ότι η  οικογένεια Peugeot θα κατέχει το 6,2% των μετοχών της νέας εταιρείας αλλά υπάρχει η δυνατότητα να αυξήσει το ποσοστό της εάν το επιθυμεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας, η οικογένεια σκοπεύει να το πράξει. Σε συνέντευξή του ο κ. Jean-Philippe Peugeot (φωτογραφία), επικεφαλής της εταιρείας συμμετοχών «Établissements Peugeot Frères» τόνισε: «Φυσικά μας ενδιαφέρει η αύξηση των μετοχών που κατέχει η οικογένεια. Διεξήχθη μια πολύπλοκη διαπραγμάτευση για να μπορούμε να έχουμε αυτή τη δυνατότητα, δεν ήταν ένα προκαθορισμένο συμπέρασμα. Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η συγχώνευση, η οικογένειά μου θα δώσει θετικά σήματα για να συμβεί αυτό».

Θυμίζουμε ότι βάσει της δεσμευτικής συμφωνίας που υπογράφηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019, η συγχώνευση των δύο Ομίλων προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος 12-15 μηνών. Η οικογένεια Peugeot μπορεί να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό μετοχών το οποίο φτάνει έως το 2,5%. Αυτές τις μετοχές δύναται να τις αποκτήσει είτε από την γαλλική τράπεζα επενδύσεων «Bpifrance Participations» είτε από την κινεζική Dongfeng Motors, η οποία κατέχει ποσοστό 12,2% του Ομίλου PSA.

Όπως έχει ανακοινωθεί οι Κινέζοι θέλουν να μειώσουν το ποσοστό που κατέχουν στην καινούργια εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση για να εναρμονιστούν με τη νέα συμφωνία που ισχύει μεταξύ των ΗΠΑ και τις Κίνας, εξαιτίας της εμπορικής έντασης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσά τους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μείωση προσωπικού στην Daimler

cars

Τεχνολογία VR της Bosch για τη Ford Mustang Mach-E (Video)

cars

Η Hofele κάνει εξαθέσια μία Mercedes-AMG G 63 (video)

cars

50 χρόνια από την πρώτη νίκη της Porsche στο Le Mans

cars

Chevrolet Corvette φτάνει τα 278 χλμ./ώρα στον πυθμένα μιας λίμνης (Video)

cars

Κίνητρα για ηλεκτροκίνηση: Πόσο μειώνονται οι τιμές των ηλεκτρικών έπειτα από την επιδότηση

cars

Γερμανική… παρέμβαση στην υβριδική εποχή των αγώνων ράλι!

cars

Η Geely κατασκευάζει του δικούς της δορυφόρους

cars

Έτοιμο και το ευρωπαϊκό Toyota RAV4 PHEV

cars