CARSNEWS
NEW MODELS

Η οκτακύλινδρη BMW Σειρά 3 Compact κάνει πλάκα στα σύγχρονα GTI

Τι κι αν έχουν περάσει 20 χρόνια από την τελευταία φορά που βρέθηκε στη γραμμή παραγωγής. Τι κι αν ποτέ δεν έλαμψε στην γκάμα της BMW, αποτελώντας το μαύρο πρόβατο για εκείνους που είδαν πίσω από την απόφαση των Βαυαρών να δραστηριοποιηθούν στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks τη διάθεση να χαμηλώσει ο πήχης.

Η BMW Σειρά 3 Compact απέκτησε το δικό της κοινό το οποίο σήμερα δικαιώνει με μια οκτακύλινδρη έκδοση που προσφέρεται προς πώληση. Την… μετάλλαξη της BMW 323Ti του 1997 σε ένα οκτακύλινδρο κτήνος 4,7 λίτρων υπογράφει ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Hartge ο οποίος είχε αποκτήσει ειδίκευση σε αυτού του είδους τις μετατροπές.

Ο V8 κινητήρας προέρχεται από της BMW Σειρά 5 (E39), ωστόσο, ο Hartge προχώρησε στον υπερκυβισμό του με σκοπό να προσθέσει 64 ίππους και 80 Nm ροπής στην αρχική του απόδοση.

Οι 350 ίπποι και τα 500 Nm ροπής καταλήγουν στον πίσω άξονα μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου που προέρχεται από την BMW M3, οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις διαθέτουν ελατήρια και αμορτισέρ της Bilstein, ενώ τις απαραίτητες αναβαθμίσεις έχει δεχθεί και το σύστημα πέδησης.

Σύμφωνα με τον οίκο Hartge, η οκτακύλινδρη Σειρά 3 Compact επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα φτάνοντας στη μέγιστη ταχύτητα των 270 χλμ./ώρα.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το μοναδικό ούτως ή άλλως δείγμα της «μικρής» BMW διαθέτει μόλις 37.500 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του, καθιστώντας το ενδεχόμενο απόκτησή τους ακόμα πιο δελεαστικό.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον οίκο RM Sotheby’s, ο οποίος έχει αναλάβει τη δημοπρασία του αυτοκινήτου, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πραγματοποιηθεί στο Essen της Γερμανίας στις 26-27 Μαρτίου.     

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volkswagen: θετικά τα μηνύματα από την Κίνα

cars

Yamaha R125 2023

cars

Σοκαριστικά αποτελέσματα από τη μετωπική σύγκρουση ενός νέου και ενός παλαιού Nissan Navara για την ασφάλεια των επιβατών (Video)

cars

Ford: Άλλαξε φωτισμό και διάθεση, αύξησε την αυτονομία (Video)

cars

Το μέλλον του Ricciardo στη Formula 1 είναι ακόμα αβέβαιο

cars

Δείτε LIVE την παρουσίαση του νέου Volvo EX90 (video)

cars

Euro 7: Έντονες αντιδράσεις για το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων

cars

Το 100% της Audi περνά στον Όμιλο VW

cars

«Καμπανάκι» από τη FIA σε Ferrari και Mercedes

cars