CARSNEWS
F1 & RACES

Η σεζόν της Formula 1 μπορεί να αρχίσει τον Ιούνιο!

Η ματαίωση του Grand Prix Αυστραλίας εκτιμάται πως θα αποτελέσει απλά την κορυφή του παγόβουνου που αφορά στις επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού στο μαγικό κόσμο της F1!

H κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πήρε ένα τεράστιο ρίσκο, προχωρώντας κανονικά τη διεξαγωγή του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν, παρά τις προφανείς ενδείξεις και τον φόβο να τιναχθούν όλα στον αέρα την τελευταία στιγμή.

Οι εξελίξεις ήταν αλυσιδωτές. Κάποια μέλη ομάδων αρρώστησαν, ένα μέλος της McLaren βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, η ομάδα του αποσύρθηκε από τον αγώνα της Μελβούρνης και στην ψηφοφορία που ακολούθησε, η πλειοψηφία των ομάδων αποφάσισε να μη γίνει ο αγώνας.

Ακολούθησε πολύωρη καθυστέρηση και κακή διαχείριση των πραγμάτων, προφανώς όχι γιατί δεν ήταν ξεκάθαρο το τι θα συμβεί αλλά έπρεπε να υπάρξει κοινώς αποδεχτή λύση από τις εμπλεκόμενες πλευρές (FIA, F1, promoter αγώνα, τοπικές αρχές) για να πως θα προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Από εδώ και πέρα, τι; Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό η Formula E πάγωσε τις αγωνιστικές δραστηριότητες για ένα δίμηνο, στο MotoGP έχουμε ήδη αντίστοιχη τροποποίηση στο καλεντάρι. Γενικά στον αθλητισμό, σταμάτησε το NBA, η Premier League, θα διακοπούν μέχρι νεωτέρας όλες οι μεγάλες διοργανώσεις. Η Formula 1 θα συνεχίσει;

Θεωρούμε δεδομένο πως ο αγώνας του Μπαχρέιν δεν θα γίνει, σας το τονίζαμε από χθες. Παρότι έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες πως θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, πολλά μέλη της McLaren θα είναι πλέον σε καραντίνα 14 ημερών. Άρα η ιστορική ομάδα δεν θα είναι παρούσα.

Στη ψηφοφορία μαθαίνουμε πως μόνο 3 ομάδες ήθελαν να γίνει κανονικά ο αγώνας της Αυστραλίας. Μετά το φιάσκο διαχείρισης στο Άλμπερτ Παρκ, αμφιβάλλουμε αν σε νέα ψηφοφορία θα είχαν την ίδια θέση. Άρα, ειδικά από τη στιγμή που μία ματαίωση του αγώνα στο Σακχίρ δεν θα είχε ιδιαίτερες οικονομικές επιπτώσεις (δεν υπάρχει promoter που θα πληρώσει τη ζημιά, εκεί όλα είναι κρατικά), πάμε σε ματαίωση ή αναβολή και αυτού του αγώνα.

Άλλωστε απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, όσοι φεύγουν από την Αυστραλία, ταξιδεύουν με προορισμό τον τόπο κατοικίας τους, όχι στο Μπαχρέιν. Και είναι απλά θέμα χρόνο να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τη μη διεξαγωγή του αγώνα.

Όπως επίσης σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο CEO της F1 Chase Carey, πήγε χθες στη Μελβούρνη λίγο πριν από τις ανακοινώσεις ματαίωσης του αγώνα. Ερχόταν από το Βιετνάμ όπου βρισκόταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις σχετικά με τον αγώνα που είναι προγραμματισμένος να γίνει στο Ανόι στις 5 Απριλίου. Με το Βιετνάμ να έχει εδώ και καιρό αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, πριν καν αρχίσουν τα κρούσματα στην F1, δεν μπορεί να περιμένει κανείς να δούμε αυτόν τον αγώνα να γίνεται την ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί.

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ακόμα και τώρα, πόσο μάλλον χθες, δεν υπάρχει ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση για τα παραπάνω. Προκύπτουν βάσει λογικής, στηρίζονται από τις πηγές μας αλλά ακόμα η F1 δεν έχει προχωρήσει σε οριστική απόφαση για τη συνέχεια. Κι αυτό διότι κανείς δεν είναι σίγουρος πως το πρόβλημα θα έχει περάσει στις αρχές Μαΐου.

Στις 3 Μαΐου είναι προγραμματισμένο το Grand Prix Ολλανδίας, στις 10 εκείνο της Ισπανίας και στις 24 εκείνο του Μονακό. Όμως με τις προβλέψεις να θέλουν την κατάσταση να επιδεινώνεται στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες, αυτοί οι αγώνες είναι επίσης εξαιρετικά αμφίβολοι.

Αυτό σημαίνει πως η πρεμιέρα του 2020 θα μπορούσε να γίνει στις 7 Ιουνίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όταν η αισιόδοξη προσέγγιση των πραγμάτων λέει πως το πρόβλημα θα έχει ξεπεραστεί. Αν πάει τόσο πίσω η πρεμιέρα, προφανώς θα έχουμε πολλές αλλαγές και στο υπόλοιπο καλεντάρι αφού η F1 θα επιδιώξει να επανατοποθετήσει σε αυτό κάποιους από τους αγώνες που δεν έγιναν.

Σίγουρα προτεραιότητα θα έχει το GP Ολλανδίας, εκτιμούμε πως επόμενο στη λίστα θα είναι αυτό της Κίνας και μετά εκείνα του Μπαχρέιν και του Βιετνάμ με την Αυστραλία δύσκολα να λαμβάνει νέα ημερομηνία. Όμως όλα αυτά είναι εκτιμήσεις.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, μείνετε συντονισμένοι στο Νο1 αυτοκινητικό site, που αποδεδειγμένα, σε τόσο σημαντικά θέματα σας προσφέρει την πιο έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 Vlog για όσα έγιναν στο GP Εμίλια Ρομάνια (video)

cars

O Φερστάπεν προπονείται συμμετέχοντας σε πρωτάθλημα simracing

cars

Ο Brad Pitt γίνεται οδηγός της F1: Νέα racing ταινία από τον σκηνοθέτη του μεγαλύτερου blockbuster

cars

Formula 1 Inks Multiyear Deal With American Express

cars

Alonso: Λίγο-πολύ ξέρω τι θα κάνω το 2021

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Η πρώτη pole της χρονιάς στον Φερστάπεν

cars

Οι κορυφαίες επιδόσεις της F1 συναντούν την καινοτομία της Alumil

cars

Aλόνσο: “Είμαι στο τέλος της καριέρας μου!”

cars

F1 GP Βελγίου: Γενέθλια και πρωτιά για Bottas στο FP1

cars