CARSNEWS
NEW MODELS

Η σύγχρονη εκδοχή της πρώτης σειράς 6 της BMW είναι φοβερή

Όταν το 1976 παρουσιαζόταν η πρώτη σειρά 6 της BMW ίσως να μην πίστευε κανείς πως θα εξελισσόταν σε ένα από τα πιο σημαντικά και μακροβιότερα μοντέλα της εταιρεία του Μονάχου. Σημαντικό γιατί τότε αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό και σύγχρονο βήμα σε σχέση με τα πιο παλιά κουπέ της γενιάς Ε9, ενώ έμεινε στην παραγωγή 13 ολόκληρα χρόνια.

Μέχρι και το 1989, ενώ στην ουσία την αντικατέστησε το 2003 η σειρά 9, που όμως ήταν πιο μεγάλη και πιο βαριά στο μάτι. Παράλληλα ούτε και οι πιο σύγχρονες σειρές 6 μπόρεσαν ποτέ να αποκτήσουν το χαρακτήρα και την αίγλη της αρχικής.

Λογικό είναι λοιπόν η E24, όπως είναι ο εσωτερικός κωδικός της, να έχει ακόμα φανατικούς οπαδούς. Οι οποίοι θα ήθελαν να δουν μια σύγχρονη εκδοχή της. Μια σαν και αυτή που έχει σχεδιάσει ο Ρώσος σχεδιαστής Grigory Boutin. Ο οποίος στη σύγχρονη εκδοχή της κλασικής 6άρας διατήρησε τις αναλογίες της -παρόλο που από κάποιες γωνίες δείχνουν να διαφοροποιούνται- καθώς και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. 

Φυσικά και δεν λείπει το πιο ιδιαίτερο από αυτά, η μάσκα με την έντονη κλίση προς τα πίσω, που είχε δώσει (και) στην τότε 6άρα το προσωνύμιο «καρχαρίας». Ταυτόχρονα δεν λείπουν και ιδιαίτερα σύγχρονα στοιχεία, όπως οι αναδιπλούμενες χειρολαβές ή οι κάμερες στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δωρεάν υπηρεσίες διασύνδεσης από τη Ford

cars

Το Skoda Kamiq αποκτά δίδυμο αδερφό

cars

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του νέου-ηλεκτρικού Fiat 500

cars

Η Ferrari στηρίζει τη Modena στη μάχη κατά του κορονωϊού

cars

Συμβατικοί κινητήρες: Σκοτώνουν τα… άλογα όταν “γεράσουν”;

cars

27χρονη απογειώνει και καταστρέφει BMW M4 (Video)

cars

Αυτό είναι το high-tech τιμόνι της νέας Mercedes S-Class

cars

Χρυσές λεπτομέρειες για τη Ferrari 488 Pista

cars

Μάθετε τα πάντα για το ηλεκτροκίνητο Audi e-tron Sportback

cars