CARSNEWS
NEW MODELS

Η σύγχρονη Jaguar E-Type είναι ένα αυθεντικό διαμάντι (Video)

Η παρέμβαση στις προδιαγραφές ενός κλασικού οχήματος και δη μιας Jaguar E-Type αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία ιεροσυλία, μια άνευ προηγουμένου ύβρη η οποία δεν θα πρέπει να μείνει ατιμώρητη.

Όταν πρόκειται όμως για την Jaguar E-Type που επιμελήθηκε η Eagle, τότε η… τιμωρία μπορεί να περιμένει. Και αυτό γιατί το αποτέλεσμα όχι μόνον δικαιώνει την απόφαση της βρετανικής Eagle να αναβαθμίσεις τις προδιαγραφές της Jaguar E-Type αλλά δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς στην πολυτάραχη ιστορία του αυτοκινήτου.

Η Eagle Lightweight GT, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, βασίζεται στην αυθεντική Jaguar E-Type ωστόσο η έκταση των αναβαθμίσεων που έχει υποστεί είναι τέτοια που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως η αναβίωση του θρυλικού μοντέλου.

Ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Eagle, το ίδιο και οι αλουμινένιες επιφάνειες του αμαξώματος για τη δημιουργία των οποίων χρειάστηκε περισσότερες από 2.500 εργατοώρες.

Το σύστημα μετάδοσης, οι αναρτήσεις, τα φρένα και οι τροχοί επίσης προέρχονται από την Eagle διαμορφώνοντας ένα σύνολο το οποίο απέχει παρασσάγγας από την αρχική εκδοχή του αυτοκινήτου.

Αξίζει μόνο να αναφερθεί ότι η Eagle Lightweight GT ζυγίζει μόλις 1.017 κιλά τα οποία «μοιράζονται» οι 380 ίπποι του ατμοσφαιρικού κινητήρα των 4,7 λίτρων.

Σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία, οι οποία ειδικεύεται στην αναβάθμιση των Jaguar E-Type, η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε κάτι παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα, νούμερο ενδεικτικό των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H αγωνιστική Mercedes-AMG GT4 κοστίζει 209.000€. Δίχως τους φόρους.

cars

Έτσι θα είναι το νέο SUV smart #3, που θα ανταγωνιστεί το Volkswagen ID.4 (photos)

cars

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αναβάλλονται τα πρώτα τρία Grand Prix της σεζόν στη Formula 1

cars

Τι θα παρουσιάσει η Honda στην έκθεση CES;

cars

Όλοι βλέπουν την… πλάτη του Hamilton!

cars

Το μήλο κάτω από τη μηλιά: O Ken Block διδάσκει drift την κόρη του (Video)

cars

Μαύρα σύννεφα πάνω από τη Μόντσα

cars

Καμία απόφαση για το μέλλον του Tanak στο WRC

cars

Ψηφιακή έκδοση άδειας οδήγησης μέσω του gov.gr

cars