CARSNEWS
NEW MODELS

Η Τoyota ετοιμάζει ένα μικρό αμιγώς ηλεκτρικό crossover

Οι διαρροές με τέτοιου είδους πρωτογενή σκίτσα είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο, και η Toyota είναι επίσης ένας συνήθης “στόχος” των διάφορων χάκερς που καταφέρνουν να ψαρέψουν αυτά τα σχέδια από το γραφείο πατεντών στην Ιαπωνία, όπου η εταιρία καταθέτει τα μελλοντικά της σχέδια.

Το πιο ενδιαφέρον από αυτά αφορά ένα μικρό ηλεκτρικό crossover το οποίο εντάσσεται στο μεγάλο πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της γκάμας της εταιρίας μέσα στα επόμενα χρόνια. Από τα σκίτσα δεν μπορούμε να έχουμε κάποια ακριβή εικόνα για το τελικό σχέδιο, όμως παίρνουμε μια πρώτη ιδέα για ένα αρκετά μοντέρνο και νεανικό σχήμα, με εντυπωσιακή μάσκα και δυναμικές γραμμές.

Προφανώς δεν έχουμε εικόνα για όσα θα συμβαίνουν στο σαλόνι του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, αν και και ως EV θα έχει αρκετό χώρο για επιβάτες και αποσκευές, σε σύγκριση με ένα συμβατικό. 

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα βασίζεται στην σπονδυλωτή “ηλεκτρική” πλατφόρμα e-TNGA της Toyota, η οποία θα βρίσκεται κάτω από όλα τα ηλεκτρικά της εταιρίας ή και σε εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται όπως η Subaru. 

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν αυτή την στιγμή, αν και με βάση τον ανταγωνισμό η ιπποδύναμη θα βρίσκεται κάπου μεταξύ 150 και 200 ίππων και η μπαταρία στην περιοχή των 50 kWh, με ενδεχόμενο ύπαρξης και μεγαλύτερης έκδοσης. 

Το αυτοκίνητο πρόκειται να παρουσιαστεί στην αγορά μέσα στο 2022 όταν θα βγουν και άλλα αντίστοιχα ηλεκτρικά μικρά crossover, κυρίως από την πλευρά του γκρουπ VW, αλλά και των Κορεατών. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέοι κινητήρες και κιβώτια για το Hyundai i30

cars

Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει αυτή η Corvette του 1966

cars

Τιμόνι με αισθητήρα αφής στη Mercedes-Benz E-Class

cars

Ταξιδεύουμε στην Κεφαλονιά με το Μitsubishi Space Star 1.2 80PS (Video)

cars

Η Bentley Bentayga θα αποκτήσει και plug-in έκδοση

cars

Η Mercedes ποντάρει στις μπαταρίες των Κινέζων

cars

Το Toyota Hilux πιο όμορφο και πιο “σκληρό” από ποτέ

cars

Ο Daniel Elena «τρολάρει» τον αυτό του και τον Loeb!

cars

Σπεύσατε: Μένουν λιγότερες από 100 Bugatti Chiron

cars