CARSNEWS
AUTONEWS

Η υπόθεση pickup προχωράει στην Hyundai. To 2021 στην παραγωγή το Santa Cruz!

Δεν είναι κρυφό ότι η Hyundai θέλει να εντάξει στην γκάμα της ένα pickup “το συντομότερο δυνατό”. Πρόκειται για μία κατηγορία που αναπτύσσεται με ρυθμούς που κάνει πολλές εταιρίες να εξετάζουν το ενδεχόμενο λανσαρίσματος ενός μοντέλου σε αυτήν και η Hyundai δεν αποτελεί εξαίρεση. Μία πρόγευση είχαμε πάρει με το Santa Cruz που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πριν από 4 χρόνια στην έκθεση του Detroit. Η τοποθεσία κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν αφού όπως όλα δείχνουν, ο σχεδιασμός του pickup της Hyundai μπορεί να έχει αλλάξει, αλλά το μοντέλο έχει πάρει το πράσινο φως για την αγορά των Η.Π.Α.

Συγκεκριμένα, η Hyundai ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ανανέωσης, αναβάθμισης και επέκτασης των εγκαταστάσεων της στην Alabama των Η.Π.Α., όπου θα συναρμολογείται και το Santa Cruz, το επερχόμενο pickup της δίπλα στα Sonata, Elantra και Santa Fe. Σύμφωνα με την κορεατική φίρμα, η επένδυση που αγγίζει τα 410 εκατομμύρια δολάρια θα δημιουργήσει 200 επιπλέον θέσεις εργασίας ενώ άλλες 1.000 θα δημιουργηθούν σε επιχειρήσεις της αλυσίδας τροφοδοσίας (βλ. προμηθευτές, logistics κλπ).

Το λανσάρισμα του Hyundai Santa Cruz τοποθετείται χρονικά εντός του 2021 ενώ η καθυστέρηση από την αποκάλυψη του concept το 2015 έως και την έναρξη της εμπορικής πορείας του μοντέλου παραγωγής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αναπροσαρμογή της στρατηγικής της εταιρίας, ώστε να εστιάσει περισσότερο στον εξηλεκτρισμό και την επέκταση σε νέες κατηγορίες. Απλά αυτή των pickups ήταν, προφανώς, κάπως χαμηλότερα στην λίστα των προτεραιοτήτων σε σύγκριση με άλλες. Το θέμα για εμάς όμως είναι αν το Santa Cruz θα λανσαριστεί παγκόσμια ή αν θα αφορά συγκεκριμένες αγορές.

Related Articles

Nissan Navara. Eντάχθηκαν στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας

cars

Στις 11 Μαρτίου θα παρουσιαστεί το Jeep Grand Wagoneer.

cars

Alfa Romeo. Με μακρά και σημαντική ιστορία

cars

Η Peugeot προσφέρει την τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT στους πελάτες της

cars

Lada Niva Travel. Άλλαξε όνομα, όχι χαρακτήρα

cars

Νέο Volkswagen Tiguan. Διαθέσιμο από 25760 Ευρώ

cars

Ford Ranger Wildtrak X: Με off road προσανατολισμό στοχεύει σε οδηγούς με υψηλές απαιτήσεις

cars

Fiat 500e. Το στιλ συναντά τη τεχνολογία

cars

Η BMW επιβεβαιώνει την M3 Touring για το 2022!

cars