CARSNEWS
AUTONEWS

Η Φρανκφούρτη δεν θα φιλοξενήσει την έκθεση αυτοκινήτου το 2021!

Σε αυτό το σημείο δεν αποτελεί είδηση ότι οι παραδοσιακές εκθέσεις αυτοκινήτου αντιμετωπίζουν μία σοβαρή κρίση. Το υψηλό κόστος συμμετοχής για τους κατασκευαστές, τους έχει οδηγήσει στην αναζήτηση εναλλακτικών μεθόδων παρουσίασης και προώθησης των μοντέλων τους και δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο απουσίας κάποιας μεγάλης εταιρίας από κάποια μεγάλη έκθεση. Εδώ όμως έχουμε κάτι διαφορετικό. Όπως ανακοίνωσε η γερμανική Verband der Automobilindustrie, η Φρανκφούρτη δεν θα φιλοξενήσει την Internationale Automobilausstellung (IAA) το 2021!

Η VDA παρατήρησε μία δραματική πτώση στους επισκέπτες της έκθεσης από τους 913.000 το 2015, στους 810.000 το 2017 και στους 550.000 πέρυσι, οπότε εξετάζει εναλλακτικές ώστε να τονώσει την ελκυστικότητα της διοργάνωσης. Έτσι, αναζητείται νέος χώρος φιλοξενίας και αφού η VDA εξέτασε προσεκτικά τις προτάσεις 7 διαφορετικών πόλεων, κατέληξε σε 3 φιναλίστ για το 2021: το Βερολίνο, το Μόναχο και το Αμβούργο. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα concepts και νέες, δημιουργικές ιδέες για να επιστρέψει δριμύτερη η διεθνής έκθεση στο προσκήνιο ενώ σύμφωνα με την γερμανική αρχή, η νικήτρια πόλη θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η απόφαση της VDA όμως εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την Φρανκφούρτη. Εκεί διοργανωνόταν η έκθεση εδώ και 71 χρόνια. Η Φρανκφούρτη είχε γίνει πρακτικά συνώνυμη της IAA. Όταν αναφερόμαστε σε αυτήν, κάναμε λόγο για την έκθεση της Φρανκφούρτης. Γι’ αυτό και η VDA την ευχαρίστησε για την μακρά συνεργασία. Πρέπει να κοιτάξει προς το μέλλον όμως και εύρεση μίας νέας διοργανώτριας πόλης που θα φέρει νέα πράγματα στο τραπέζι είναι το πρώτο βήμα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan. Πρωτοποριακή υπηρεσία Pick Up & Drop, για το service  

cars

Σύστημα αποφυγής σύγκρουσης διασταυρώσεων από τη Nissan

cars

Νέο Ford Kuga. Με τη χαμηλότερη κατανάλωση της κατηγορίας του

cars

Έρχονται τα Robotaxi: Τα πρώτα μοντέλα δοκιμάζονται στις ΗΠΑ

cars

Fiat Tipo Station Wagon Diesel. Σε τιμή έκπληξη

cars

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: Η ΕΕ καταδικάζει την απαράδεκτη ιρανική επίθεση – Σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια

Bury

Μercedes plug-in υβριδικά. Οικολογία και οικονομία σε πρώτο πλάνο

cars

Οδηγούμε το ηλεκτρικό Jeep Avenger

cars

Honda CRF1100L Africa Twin και Africa Twin Adventure Sports. ¨Έρχονται εντός του έτους

cars