CARSNEWS
NEW MODELS

Η όγδοη γενιά του VW Golf GTI θα είναι στη Γενεύη με 245 ίππους

Σε λίγες ημέρες, στη έκθεση της Γενεύης, η Volkswagen δεν θα παρουσιάσει μόνο το καινούργιο σπορ πετρελαιοκίνητο Golf, το GTD, αλλά και τη νέα εκδοχή του θρυλικού GTI. Που και αυτό έφτασε αισίως στην 8η γενιά του.

Όπως μπορούμε να δούμε από την teaser φωτογραφία του που η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα θα υπάρχει η κλασική κόκκινη ρίγα στη μάσκα που αποτελεί παραδοσιακό στοιχείο αναγνώρισής του. Φυσικά το εμπρός μέρος θα είναι πιο επιθετικό σε σχέση με τις στάνταρ εκδόσεις του μοντέλου, ενώ χαρακτηριστικοί θα είναι και οι τοποθετημένοι στα άκρα προβολείς ομίχλης.

Σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα το Golf GTI θα ακολουθήσει την αναβάθμιση της όγδοης γενιάς του best seller της Volkswagen στο συγκεκριμένο τομέα. Έτσι μεταξύ άλλων θα έχει και αυτό το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Travel Assist που είναι ενεργό μέχρι τα 210 km/h, καθώς και τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων Car2X.

Ο κινητήρας του νέου GTI θα είναι και πάλι ο 2.0 TSI σε ένα νέο στάδιο εξέλιξής του, για το οποίο η γερμανική εταιρεία λέει πως «θα ξεπερνά τις προσδοκίες». Η απόδοσή του λέγεται πως θα είναι 245 PS, 15 δηλαδή παραπάνω από τον προκάτοχό του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έγκριση της Ε.Ε. στην Opel για την κατασκευή μπαταριών

cars

Έτσι θα μπορούσε να είναι ένα supercar από την Mazda

cars

Το ηλεκτροκίνητο Citroen των 7.300 ευρώ μπήκε στις εκθέσεις

cars

Το νέο κουπέ της σειράς 2 της BMW θα είναι πισωκίνητο

cars

Toyota Yaris Hybrid: Με 116 PS και κατανάλωση 2,9 λίτρα

cars

VIDEO: Η επιχείρηση «ξήλωμα» των περιπτέρων στην Έκθεση της Γενεύης

cars

Η Skoda επεκτείνει τις εγγυήσεις της, λόγω της πανδημίας

cars

Το νέο, καυτό SUV του Χρυσού Τεντόγλου

cars

Η Mercedes S-Class θα έγραφε ιστορία με έναν 8-λιτρο W18!

cars